Evenimentul Zilei > Actualitate > Înşelăciuni prin metoda „ai câştigat un premiu”, în patru judeţe. Suspecţii, capturaţi la Constanţa
Înşelăciuni prin metoda „ai câştigat un premiu”, în patru judeţe. Suspecţii, capturaţi la Constanţa

Înşelăciuni prin metoda „ai câştigat un premiu”, în patru judeţe. Suspecţii, capturaţi la Constanţa

Poliţiştii constănțeni au reținut trei persoane suspectate de comiterea de înșelăciuni prin metoda câștigării unui premiu. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au propus, astăzi, arestarea lor pe 30 de zile.

Cei trei au fost identificaţi şi „săltaţi” în urma unor percheziţii efectuate, ieri, la Nisipari şi Târgu Joi, de polițiștii Secției 2 Poliție Constanța, cu sprijinul mascaţilor din Constanţa şi Gorj Urmărirea lor a început în urmă cu o lună când o femeie de 71 de ani, din Constanţa, a sesizat că a fost păcălită să plătească 21.100 lei unei persoane care s-a dat a fi reprezentantul unei televiziuni și, pentru a intra în posesia unui premiu oferit de o societate de telecomunicații, trebuie să trimită prin transfer bancar suma respectivă.

Polițiștii au stabilit că DP, împreună cu MAT, de 26 de ani, din Târgu Jiu, Gorj, și cu ICC, stabilit fără forme legale în satul Nisipari, Constanța, ar mai fi sâvărşit în perioada octombrie-decembrie 2015 încă 6 infracţiuni de înşelăciune cu acelaşi mod de operare pe raza judeţelor Timiş, Hunedoara, Dolj, cu o pagubă de aproape 20.000 de lei.

Cei trei, toţi recidivişti, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Potrivit anchetatorilor, în ultimele două luni, „inculpatul DP împreună cu MAT, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv „Adrian Dumbravă”, director al unei reţele de telefonie mobilă şi „Stoian Elena”, reprezentant al unei bănci, au apelat-o telefonic pe vârstnica din Constanţa şi, prin promisiunea unui premiu fictiv de 85.000 lei, au păcălit-o să expedieze prin două servicii bancare 21.100 lei.

Complicele lor, ICC, stabilit la Constanța, ar mai fi sâvărşit în perioada octombrie-decembrie 2015 încă şase înşelăciune cu acelaşi mod de operare pe raza judeţelor Timiş, Hunedoara, Dolj. Cei trei suspecţi au fost deferiţi, astăzi, Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, fiind audiaţi, la această oră, de magistraţi.