Înmatricularea mașinilor, după reguli noi. Proceduri simplificate din septembrie

Înmatricularea mașinilor, după reguli noi. Proceduri simplificate din septembrie Înmatricularea mașinilor. Sursa foto: Dreamstime.com

Înmatricularea mașinilor, după reguli noi. Procedura de înmatriculare a mașinilor urmează să se simplifice. Șoferii vor putea înregistra vehicule rapid, iar mai apoi vor putea pleca la drum. Măsurile intră în vigoare din luna septembrie.

Înmatricularea mașinilor, după reguli noi, simplificate, începând cu luna septembrie. Șoferii își vor putea înregistra mașinile în timp record. Iar mai apoi vor putea să pornească la drum, cu ele. Cu o singură condiție. Să locuiască în Germania și să-și înmatriculeze mașina acolo, nu în România,

Autoritățile de la Berlin au schimbat procedura de înmatriculare a vehiculelor, simplificând-o. Șoferii nu vor mai fi nevoiți să treacă pe la birourile de înmatriculări, așa cum se întâmplă acum. Ei vor putea cere numerele valabile chiar de acasă. Pentru aceasta vor avea la dispoziție o platformă online. Aici vor îndeplini formalitățile respective.

Astfel, după introducerea noilor proceduri, este de așteptat ca timpii de așteptare să se reducă foarte mult.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șoferii își vor putea înregistra vehiculul digital, de acasă sau din oricare alt loc, și imediat vor putea conduce mașina pe drumurile publice. Proprietarul va putea conduce, până la zece zile, când ar trebui să-i fie trimise documentele și plăcuțele de înmatriculare doar cu o notificare digitală de admitere.

Trafic, masini, soferi, impozite

Înmatricularea se va simplifica din septembrie, în Germania. Sursa foto: Arhiva EVZ

Înmatricularea mașinilor, după reguli noi

Mai întâi șoferul trebuie să se identifice pe portalul online al autorității locale de înregistrare, acolo unde trebuie să înscrie vehiculul nou achiziționat.

Se introduce, într-un formular online, numărul de identificare al vehiculului VIN și codul de securitate de pe certificatul de înmatriculare partea II.

Apoi, se completează numărul eVB al companiei de asigurări ca dovadă că a fost încheiată o asigurare de răspundere civilă, dar și detalile contului în care s-a plătit taxa auto.

Dacă toate informațiile au fost completate corect, se va putea selecta plăcuța de înmatriculare. În cazul numerelor rezervate, plata pentru acestea se va face prin aplicații speciale sau cu cardul bancar.

După ce datele sunt verificate, vor fi trimise prin poștă actele de înmatriculare, suportul autocolantului de ștampilă și autocolantul de inspecție generală care trebuie lipit pe plăcuța de înmatriculare, după cum relatează Ziarul Românesc.