Îngroziți de „Ursul Rus”, americanii nu se tem de „Dragonul asiatic”, care spionează o planetă

Îngroziți de „Ursul Rus”, americanii nu se tem de „Dragonul asiatic”, care spionează o planetă

După ce ani la rând media le-a indus frica, numeroși americani continuă să creadă în controversata teorie a conspirației „Russiagate”.

Iar povestea cu „a fost odată” spune că Putin îl are la degetul mic pe Donald Trump, angajându-se într-o campanie de propagandă masivă prin intermediul rețelelor de socializare și a altor forme de colaborare pentru a se asigura că Trump ava fi fost ales. Iar de la Kremlin, Putin îl dirijează pe Trump, care face ceea ce i se spune, scrie ZeroHedge. Întrebându-se cum de teama viscerală față de Rusia nu are echivalent când vine vorba de China.

Aceiași americani nu se tem de China, națiunea căreia i-a fost vândută economia americană cu zeci de ani în urmă și singurul imperiu agresiv real (deși, desigur, Ursul Rus începe să se trezească) în afara Statelor Unite, explică sursa citată. În ciuda ambițiilor imperiale ale Chinei, stânga din întreaga Americă a reacționat cu indignare și cu zeflemea atunci când Donald Trump a anunțat planurile de a interzice TikTok, compania chineză de socializare. Mai mult, stânga susține că ideea conform căreia China ar putea folosi TikTok în scopuri nocive depășește sfera realității. Este încă o teorie a conspirației evocată de Trump. La urma urmei, s-ar putea ca Trump să nu se înșele atât de mult. Într-un nou raport al celor de la VICE (platformă media care nu poate fi acuzată de simpatii față de Trump) se spune: China a făcut supraveghere în masă ”asupra a milioane de cetățeni din SUA, Marea Britanie, Australia și India”.

Raportul mai zice:

„O companie chineză de tehnologie care are legături cu agențiile militare și de informații din Beijing a compilat informații personale despre milioane de oameni din SUA, Marea Britanie, Australia, Canada, India și Japonia. Baza de date a fost alcătuită de firma privată Zhenhua Data: o companie din Shenzhen, care listează Armata Populară de Eliberare și Partidul Comunist Chinez printre principalii săi clienți. Baza conține numele și detalii personale aparținând unui număr de aproximativ 2,4 milioane de oameni, inclusiv 35.000 de australieni, 40.000 de britanici și multe personalități de rang înalt, precum politicieni, membri ai familiei regale, lideri religioși și ofițeri militari. În timp ce o mulțime de date au fost „extrase” de pe rețelele de socializare și din alte materiale open-source, unele par a fi provenite din evidențe bancare confidențiale, cereri de locuri de muncă sau prin intermediul dark-web”.

 

Tot cei de la VICE citează postul TV ABC, unde un analist de informații a descris gigantica bază de date drept o adevărată „Cambridge Analytica pe steroizi”. Iar cotidianul The Telegraph a scris că serviciile de informații au descris informațiile din baza de date drept „înspăimântătoare”.

 

Se poate spune, așadar că regimul dinChina folosește războiul psihologic? se întreabă în final ZeroHedge. În condițiile în care China păstrează datele personale ale aleșilor și ale cetățenilor „obișnuiți” și poate folosi aceste date pentru a manipula acele persoane printr-o înțelegere profesională a psihologiei lor (dorințele, impulsurile, prejudecățile etc.), s-ar putea să existe un singur răspuns.

 

În plus, accesul Chinei la date pe care unii oficiali nu le doresc, îi va face pe aceștia foarte ușor șantajabili, în timp ce cetățenii „obișnuiți” ar putea fi recrutați ca agenți chinezi.

Ne puteți urmări și pe Google News