Editura Evenimentul si Capital

ÎNGRIJORARE în DELTA DUNĂRII. Nivelul scăzut al apei, PERICOL pentru pescuit și mediul acvatic

Autor: | | 1 Comentarii | 2625 Vizualizari

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a prelungit, până la 15 noiembrie, perioada de interzicere a folosirii năvodului în delta și în lunca inundabilă a Dunării în activitatea de pescuit comercial, din cauza nivelului scăzut al apei.

Măsura luată de guvernatorul Deltei Dunării se aplică pe cele trei brațe ale Dunării, în lunca inundabilă a fluviului, în celelalte lacuri litorale, cu excepția Complexului Razim-Sinoe. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă, astfel, că prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, a stabilit prelungirea perioadei de interzicere a folosirii năvodului în delta și în lunca inundabilă a Dunării și în celelalte lacuri litorale până la 15 noiembrie 2018, în activitatea de pescuit comercial, cu excepția Complexului Razim-Sinoie.

“Ordinul nr. 8/174 din 12 ianuarie 2018 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii prevede la art.9^(2) ,,Se interzice folosirea năvoadelor în delta şi în lunca inundabilă a Dunării şi în complexul Razim - Sinoe şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie-30 septembrie inclusiv” însă din cauza constatării nivelurilor foarte mici ale apelor din Rezervația Biosferei Delta Dunării, utilizarea uneltelor de tip năvod pot afecta stocurile de pești și alte componente ale biodiversității din mediul acvatic, lacuri și bălți”, precizează ARBDD.

Decizia de prelungire a perioadei de interzicere a folosirii năvodului în delta și în lunca inundabilă a Dunării și în celelalte lacuri litorale până la 15 noiembrie, în activitatea de pescuit comercial, cu excepția Complexului Razim – Sinoie a fost luată şi urmare a consultărilor avute în cadrul Şedinţei Comisiei Interne de Analiză a ARBDD, a punctului de vedere emis de Institutul de Cercetare Dezvoltare Cercetare - Dezvoltare pentru Ecologie Acvatica, Pescuit si Acvacultura Galați, înregistrat la ARBDD în 16 octombrie și a unei adrese, de ieri, a Ministerului Mediului.

În cazul în care nivelul scăzut al apei se va menține și săptămâna viitoare, prezenta decizie s-ar putea prelungi și după data de 15 noiembrie, potrivit ARBDD.

Ger si ninsori la Bucuresti, JOI! Fenomene extreme anuntate de specialisti

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei