Îngheţata parfait făcută în casă este de departe un desert irezistibil mai ales în aceste zile toride. Această rețetă este specială deoarece toate ingredientele sunt naturale.
Îngheţata parfait făcută în casă. Desertul ideal pentru zilele caniculare
Dacă v-ați săturat de înghețata din comerț, mai jos aveți o rețetă care se poate compara cu rețetele din caietul bunicii. Nu rămâne decât să o preparați pentru aceste zilele toride și să o savurați alături de familie.
Îngheţata parfait făcută în casă este simplă și se face la fel de ușor ca o bundincă. Mai mult, îngheţata făcută în casă, din ingrediente naturale, nu se compară cu cea cumpărată din comerț, indiferent de producător.
Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 litru lapte,
- șase ouă.
- șaseplicleţe zahăr vanilat,
- 500 g zahăr,
- 2 linguriţe de cafea ness,
- 2 linguri de cacao,
- 4 linguri de făină,
- o linguriţă de unt.
- După preferințe: dulceaţă de căpşuni sau caise.
Cum se prepară acest deset răcoros
Îngheţata parfait se face foarte ușor și repede. Pentru început se separă gălbenuşurile de albușuri şi se freacă cu 250 de grame de zahăr. Apoi se adaugă făina puţin câte puţin şi la final laptele, dar treptat. Se pune la foc mic şi se fierbe până când se îngroşată, după care se lasă la răcit.
Albuşurile rămase se bat spumă şi se adaugă zahărul treptat. Amestecați cu crema făcută din gălbenuşuri şi adăugați untul. Se amestecă şi se așază în trei vase diferite pentru a obţine trei arome diferite. Într-unul se adaugă cafeaua ness, în altul se adaugă cacao şi în ultimul, zahărul vanilat. Aromele pot fi înlocuite după pofta fiecăruia. Toate cele trei porții se așează în straturi într-un vas mai mare, iar între ele puteți pune dulceaţă apoi se pune la congelator o jumătate de oră.