Înghețata cu aromă de greier face furori în Germania. În SUA, la modă sunt greierii trași în ciocolată

Sursa: dreamstime.com

După făina cu aromă de greier, acum autoritățile vin cu alte propuneri interesante. A fost aprobată pentru comercializare înghețata cu gust de greier.

În gelaterie dintr-un mic orășel din Germania a pus în vânzare înghetață cu gust de greier. Clienții mai fițoși sau dornici să experimente gusturi noi, le pot cere vânzătorilor și toping cu gust de insectă, cicada, în limba engleză.

Cel care a avut ideea este chiar patronul acestei gelaterii, care a văzut discuția aprinsă legată despre consumul de insecte aprobat de Uniunea Europeană.

Spre surprinderea lui, clienții nu s-au dat înapoi și au comandat un număr mare de înghețate din acest sortiment, fapt ce l-a determinat pe tânărul patron să spună că totul este un succes.

La rândul lor, cei care au consumat acest sortiment de înghețată spun că gustul este unul interesant, și că vor mai comanda și în viitor.

De altfel, patronul acestei gelaterii a devenit cunoscut, după ce, în trecut, a pus în vânzare înghețată cu gust de cârnați sau de gorgonzola, informează protv.ro.

În SUA se vând greieri trași în ciocolată

Dacă în Germania, ciocolata cu gust de greiere pare la modă, în Statele Unite, o altă delicatesă culinară pare să aibă succes mare la public.

O ciocolaterie din Maryland, Statele Unite, a început să vândă insecte fierte sau trase în ciocolată. Pentru cine nu știe greierii sunt niște insecte care seamănă cu lăcustele.

Sarah Dwyer, de la Chouquette Chocolates din Bethesda, a precizat că există foarte mulți clienți care sunt interesați de aceste produse, drept pentru care a înființat o listă de așteptare, care s-a umplut rapid.

„Când combini ciocolata, scorţişoara şi gustul ca de alune al insectelor, chiar îţi oferă acea senzaţie de vacanţă, când te plimbi într-un oraş mare şi se prăjesc alune pe trotuar, mirosul acela de scorţişoară, acesta este exact gustul”, a spus Dwyer.

Pentru a aduna cât mai mulți greieri, angajații ciocolateriei umblă pe un câmp de la periferia orașului pentru a aduna micile insecte. Apoi, acestea sunt fierte și prăjite, după care sunt stropite cu scorțișoară, aromă care le dau un gust foarte bun.

”Am urmat şcoala de patiseri din Paris pentru a învăţa tehnica de scufundare. Sunt destul de sigură că nimeni nu s-ar fi gândit că o voi folosi pentru cicade”, a mai spus Dwyer.