Grupul bancar olandez ING Groep a contactat grupul german Commerzbank în vederea unei potențiale fuziuni, informează Agerpres.

Câteva publicații germane susţin faptul că directorul general de la ING, Ralph Hamers, şi-a exprimat interesul atât faţă de Guvernul german, care deţine o participaţie de peste 15% la Commerzbank, cât şi faţă de directorul general de la Commerzbank, Martin Zielke, cu privire la declanșarea unor negocieri. Din câte se pare, Zielke a refuzat să demareze discuţii oficiale cu ING, dar contactele nu au fost complet întrerupte.

Ralph Hamers ar fi promis că, în cazul în care ING va prelua Commerzbank, vor fi pierdute mai puţine locuri de muncă decât în cazul preluării de către Deutsche Bank. 

De asemenea, şeful ING ar fi dispus să mute cartierul general al ING de la Amsterdam la Frankfurt. ING este o bancă de succes în Germania sub marca ING-Diba şi deține o capitalizare bursieră de 47 miliarde euro. Capitalizarea bursieră a ING este de aproape cinci ori mai mare decât cea a Commerzbank (9,6 miliarde euro).

Primele două bănci germane sunt Deutsche Bank şi Commerzbank, cele două entități luând în calcul oportunitatea unei fuziuni. Acestea au avertizat că nu se știe cum se vor termina aceste discuții.

În cazul în care cei doi actori vor fuziona, Deutsche Bank şi Commerzbank vor da naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 de miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 de miliarde euro. 

Totuși, sindicatele avertizează că o fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank ar putea conduce la pierderea a 30.000 de locuri de muncă. Aceste consecințe se vor vedea pe termen lung.

 

Te-ar putea interesa și: