Evenimentul Zilei > Social > O bancă importantă a luat decizia pe care nimeni nu și-o dorea. Sute de mii de clienți sunt vizați
O bancă importantă a luat decizia pe care nimeni nu și-o dorea. Sute de mii de clienți sunt vizați

O bancă importantă a luat decizia pe care nimeni nu și-o dorea. Sute de mii de clienți sunt vizați

Banca ING România a anunțat că va limita retragerile de la bancomate și depunerile de numerar la 15.000 de lei pe zi. Schimbarea va fi pusă în aplicare din 1 aprilie.

Clienții care vor să retragă sau să depună sume mai mari vor trebui să contacteze telefonic banca. Banca a luat o astfel de măsură pentru a reduce riscurile asociate tranzacțiilor cu numerar. 

„Aceste schimbări sunt în acord cu modificările observate în comportamentul utilizării de numerar de către clienții ING, aflat pe o tendința descrescătoare, dar și cu evoluția practicilor europene de utilizare a numerarului.”, arată ING în informarea trimisă clienților. 

Din 1 aprilie 2019, limitele maxime până la care vor putea fi efectuate retrageri și depuneri de numerar de către persoane fizice vor fi: 15.000 lei/zi pentru retragere de la bancomatele ING/ bancomatele altor bănci, respectiv 15.000 lei/zi pentru depunere la bancomatele ING, informează Libertatea.

Cei care doresc să retragă sau să depună o suma mai mare decât cea stabilită, trebuie să sune la numărul 031.406.24.64 pentru a oferi detalii suplimentare. 

Există posibilitatea ca și cei care se încadrează în limitele precizate ssă fie nevoiți să contacteze banca pentru a putea realiza operațiunile. 

„În anumite situații (de exemplu utilizarea intensivă a operațiunilor cu numerar și/sau activitate redusă cu banca), chiar și în cadrul acestor limite, pentru a putea efectua operațiunea, va fi necesar să ne suni la numărul mai sus indicat pentru a ne furniza informații suplimentare.”, a mai informat ING.