INFRACTORII nu au liber de PAȘTE. Cum acționează HOȚII

INFRACTORII nu au liber de PAȘTE. Cum acționează HOȚII

Infractorii nu au liber de Paște, iar hoții profită de aglomerația din magazine sau de fluxul mare de cumpărături online pentru a fura bani. Din acest motiv, Poliția Română a transmis câteva sfaturi utile, pentru o sărbătoare a Învierii Domnului în siguranță.

Infractorii nu au liber de Paște, iar hoții profită de aglomerația din magazine sau de fluxul mare de cumpărături online pentru a fura bani. O spun polițiștii care au transmis sfaturi utile pentru petrece sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.

Poliţia Română a transmis  câteva recomandări pentru protecţia românilor și turiștilor străini, pentru a vă putea bucura pe deplin de bunurile cumpărate.

La cumpărăturile în magazine:

Ne puteți urmări și pe Google News

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

La cumpărăturile on-line:

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!   

Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.    

Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.      

Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.       

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail.