INFORMAȚII NOI în scandalul momentului. Polițistul pedofil, acuzații noi. MUTARE de ultimă oră! Dosarul ajunge la Parchetul General!
- Jeanina Năstase
- 10 ianuarie 2018, 13:44
Cazul pedofilului din Poliția Română are din ce în ce mai multe necunoscute. Pe măsură ce ancheta înaintează apar din ce în ce mai multe informații despre ceea ce a făcut, de ani buni, acesta chiar în ograda poliției. Mai exact, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a decis miercuri să trimită dosarul în care este cercetat polițistul Eugen Stan pentru agresiuni sexuale către Parchetul General, potrivit unor surse din cadrul anchetei. De asemenea, apare și o nouă acuzație adusă lui Eugen Stan: o agresiune din 2009.
Poliţistul acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marţi pentru 30 de zile. Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei fusese reţinut luni pentru 24 de ore, potrivit stiripesurse.ro.
"În ziua de 05.01.2018, în intervalul orar 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 - în lift şi pe palierul etajului 8 - inculpatul S. E. a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani", spun procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti.
Bărbatul şi-a recunoscut fapta, dar şi violul comis în 2012 asupra unei fetiţe de 7 ani, în acelaşi sector, potrivit avocatului acestuia. Anchetatorii verifică inclusiv 15 dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor, potrivit Digi 24.
Bărbatul, Eugen Stan, lucrează din 2010 în Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, este căsătorit şi are doi copii. Anul trecut, ar fi încercat să violeze o femeie, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, tot în Sectorul 6 al Capitalei.
El fusese evaluat psihologic în 2014 şi urma să fie supus unei noi evaluări în 2019, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, care a precizat că evaluările au "rol profilactic", urmărind de fapt să stabilească dacă cel supus verificării corespunde cerinţelor postului pe care îl ocupă, testele neputând identifica tulburările psihice. Georgian Drăgan a menţionat că în evaluare se utilizează baterii de teste, dar acestea nu pot identifica tulburări psihice.
Potrivit IGPR, şeful Serviciului Supraveghere Rutieră Sectoarele 1, 2 şi 6, Emanuel Vornicu, a fost eliberat din funcţie până la clarificarea situaţiei de fapt, iar şefii de schimb şi psihologul unităţii vor fi cercetaţi disciplinar pentru modul de instruire la intrarea în serviciu a poliţiştilor rutieri.
De asemenea, a fost informat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la iniţierea unei analize privind modul de instrumentare a dosarelor în care este cercetat poliţistul rutier, iar, în funcţie de rezultatul acesteia, dispunerea de măsuri legale, mai precizează IGPR.