Evenimentul Zilei > Politica > Inflație de prezidențiabili în PDL
Inflație de prezidențiabili în PDL

Inflație de prezidențiabili în PDL

Deși PDL se pregătește să se lase înghițit de PNL, în partidul lui Blaga crește, de la o zi la alta, numărul celor care vor să candideze la președinția României.

Duminică, europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunțat că dorește ca șansele ei să fie măsurate în sondajul care va stabili candidatul PNL-PDL. Ieri, la emisiunea „Evenimentul zilei” de la B1TV, aceasta a explicat și motivul pentru care a decis acum să intre în competiție, deși anul trecut, când PDL a organizat alegeri interne pentru desemnarea prezidențiabilului, nu a vrut să candideze. „Acum este o nouă realitate politică decât în momentul în care s-au făcut alegeri interne în partid (…) Se reevaluează toți candidații partidelor, inclusiv domnul Predoiu, domnul Iohannis, domnul Antonescu sau cine mai este candidat (…) Eu mă adresez acestei noi construcții de dreapta care a anunțat că face un proces de selecție a candidatului pentru alegerile prezidențiale și cer să fiu inclusă în acest proces”, a declarat Macovei. Ea a evitat să spună dacă ia în calcul o candidatură independentă.

În Colegiul Director de ieri al PDL, intenția Monicăi Macovei a fost ignorată. „Aici nu e pe toane, e pe regulamente”, a declarat președintele Vasile Blaga, arătând că PDL și-a desemnat deja un candidat, în persoana lui Cătălin Predoiu și că acesta va intra la măsurătoare în sondaje cu candidatul PNL, Klaus Iohannis.

MRU, egalul lui Predoiu

Ieri, PDL a achiziționat un alt prezidențiabil: pe Mihai Răzvan Ungureanu, al cărui partid, Forța Civică, tocmai a fost absorbit în PDL. Ungureanu va deveni cel de-al șaselea prim-vicepreședinte al PDL, egal, așadar, ca statut cu Cătălin Predoiu. Merită menționat că în sondaje Ungureanu este mai bine cotat decât Predoiu la capitolul încredere. Blaga dă însă asigurări că Predoiu rămâne candidatul PDL. „Domnul Ungureanu este membru al PDL, decizia PDL este clară: mergem în analiză cu domnul Cătălin Predoiu (…) Viaţa e lungă, e loc pentru toţi”, a spus președintele PDL.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: