Evenimentul ZileiActualitateInfanteria Marină a SUA, cu armament greu, traversează Europa

Infanteria Marină a SUA, cu armament greu, traversează Europa

Infanteria Marină a SUA, cu armament greu, traversează Europa
Corpul de Infanterie Marină a SUA din Europa şi Africa informează că, duminică, au ajuns la Bremenhaven, în Germania, tancuri, artilerie şi vehicule blindate uşoare de recunoaştere, pentru a susţine aliaţii NATO şi partenerii internaţionali.

Armamentul greu, care va traversa Europa, urmearză să ajungă în Bulgaria la Novo Selo. Tancurile şi vehiculele blindate uşoare vor fi încărcate în trenuri şi transportate prin întreaga Europă, “demonstrând capacitatea aliaţilor şi partenerilor noştri internaţionali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operaţiuni militare desfăşurate pe timp de criză”. Convoiul militar va fi însoţit de 160 de infanterişti marini, armamentul reprezentând, conform oficialilor americani, Compania de Arme Întrunite.

Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, care are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, urmând să fie catonată, însă, la Poligonul Novo Selo din Bulgaria. „Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA în regiunea Mării Negre a îmbunătăţit comunicarea şi coordonarea cu forţele aliate şi partenerii”, ar fi declarat locotenent-colonel John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marină a SUA în Europa şi Africa. The Black Sea Rotational Force este o forţă rotaţională reprezentată de infanterişti marini şi marinari, capabilă să participe la o gamă variată de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa.

 

 


Accesează: