Este vorba de dosarul în care instanța a admis contestația lui Iohannis prin care a fost anulat raportul de evaluare întocmit de ANI privind un posibil conflict de interese. „Până la această dată (4 august – n.r.) nu a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia un recurs formulat de ANI împotriva acestei sentințe. Termenul de recurs de 15 zile calendaristice, curge de la data la care hotărârea instanței a fost primită de către ANI și de către domnul Iohannis. Noi am comunicat soluția motivată, prin poștă, în data de 9 iulie. Hotărârea a fost primită de ambele părți la mijlocul lunii iulie”, a declarat, ieri, pentru Evenimentul zilei, purtătorul de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean.

Un eventual recurs ar fi urmat să fie judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acuzațiile din 2013 ANI

l-a acuzat în 2013 pe Iohannis de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală. Motivul: a semnat, în decembrie 2010, un contract de prestări servicii încheiat între Primăria Sibiu și Tipografia Honterus SRL- firmă deținută de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Iohannis a fost preşedintele al FDGR în perioada 2002 – 2013.

Curtea de Apel a considerat că nu este vorba despre un conflict de interese, din moment ce Iohannis nu a îndeplinit nicio atribuție pe parcursul procedurii de achiziție, nu a participat la luarea unei decizii în ceea ce privește atribuirea contractului Tipografiei, iar semnarea contractului a fost realizată în baza legii și nu în urma unui proces deliberativ.