India, record mondial de îmbolnăviri cu COVID 19

India, record mondial de îmbolnăviri cu COVID 19

India a raportat duminică 78.761 noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record mondial, potrivit AFP.

Precedentul record fusese stabilit la 17 iulie de SUA, care înregistraseră 77.638 noi contagieri, potrivit datelor coroborate de AFP.

India este oficial cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane infectate cu COVID-19.

În total, 63.000 de persoane au murit de această boală în India.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tristul record intervine la o zi după ce guvernul a anunţat o nouă flexibilizare a restricţiilor adoptate în martie pentru a combate epidemia.

Decizia a fost determinată de încercarea de a relansa economia, în condiţiile în care milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă.

Ministerul de Interne a anunţat astfel că începând din septembrie adunările de până la 100 de persoane vor fi din nou autorizate pentru evenimentele de tip cultural, sportiv sau politic.

Bilanțul blobal: aproximativ 25 de milioane de infectări

Bilanțul global al pandemiei se apropie de 25 de milioane de infectări și a depășit 842 de mii de morți. Cele două continente americane sunt regiunile cele mai afectate de pandemie, dar răspândirea virusului s-a accelerat în unele zone din Asia și Europa.

Aproape un sfert din numărul global de infectări au fost înregistrate în Statele Unite, care ar urma să ajungă săptămâna viitoare la 6 milioane de cazuri. Peste 180.000 de americani au murit până acum de COVID-19.

Situația este gravă și în America Latină, unde Brazilia a depășit 120.000 de decese. Peru a ajuns la 630.000 de cazuri și alte două țări - Columbia și Mexicul - se apropie de pragul de 600.000 de infectări, în timp ce Argentina și Chile l-au depășit pe cel de 400.000. În cele cinci ţări, COVID-19 a ucis până acum 130.000 de persoane.

În Asia, situația cea mai gravă se înregistrează în India, unde s-au înregistrat aproape 3,5 milioane de infectări și 63.000 de decese. Coreea de Sud, care la un moment dat era dată drept exemplu pentru modul în care a abordat pandemia, a înregistrat pentru a 17-a zi la rând un număr de cazuri format din trei cifre, ceea ce a determinat autoritățile să înăsprească măsurile de distanțare socială.

China, pe de altă parte, unde a izbucnit pandemia, nu a mai anunțat de două săptămâni vreun caz de transmitere intracomunitară, toate fiind importate. În Europa, Franța a anunțat din nou în număr mare de cazuri în 24 de ore, peste 5.000, astfel încât a depășit pragul de 300.000 de cazuri, cu 30.000 de morți.