Precedentul record fusese stabilit la 17 iulie de SUA, care înregistraseră 77.638 noi contagieri, potrivit datelor coroborate de AFP.

India este oficial cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA şi Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane infectate cu COVID-19.

În total, 63.000 de persoane au murit de această boală în India.

Tristul record intervine la o zi după ce guvernul a anunţat o nouă flexibilizare a restricţiilor adoptate în martie pentru a combate epidemia.

Decizia a fost determinată de încercarea de a relansa economia, în condiţiile în care milioane de persoane şi-au pierdut locul de muncă.

Ministerul de Interne a anunţat astfel că începând din septembrie adunările de până la 100 de persoane vor fi din nou autorizate pentru evenimentele de tip cultural, sportiv sau politic.

Bilanțul blobal: aproximativ 25 de milioane de infectări

Bilanțul global al pandemiei se apropie de 25 de milioane de infectări și a depășit 842 de mii de morți. Cele două continente americane sunt regiunile cele mai afectate de pandemie, dar răspândirea virusului s-a accelerat în unele zone din Asia și Europa.

Aproape un sfert din numărul global de infectări au fost înregistrate în Statele Unite, care ar urma să ajungă săptămâna viitoare la 6 milioane de cazuri. Peste 180.000 de americani au murit până acum de COVID-19.

Situația este gravă și în America Latină, unde Brazilia a depășit 120.000 de decese. Peru a ajuns la 630.000 de cazuri și alte două țări – Columbia și Mexicul – se apropie de pragul de 600.000 de infectări, în timp ce Argentina și Chile l-au depășit pe cel de 400.000. În cele cinci ţări, COVID-19 a ucis până acum 130.000 de persoane.

În Asia, situația cea mai gravă se înregistrează în India, unde s-au înregistrat aproape 3,5 milioane de infectări și 63.000 de decese. Coreea de Sud, care la un moment dat era dată drept exemplu pentru modul în care a abordat pandemia, a înregistrat pentru a 17-a zi la rând un număr de cazuri format din trei cifre, ceea ce a determinat autoritățile să înăsprească măsurile de distanțare socială.

China, pe de altă parte, unde a izbucnit pandemia, nu a mai anunțat de două săptămâni vreun caz de transmitere intracomunitară, toate fiind importate. În Europa, Franța a anunțat din nou în număr mare de cazuri în 24 de ore, peste 5.000, astfel încât a depășit pragul de 300.000 de cazuri, cu 30.000 de morți.