Evenimentul Zilei > Sport > Caz terifiant în preliminariile CM 2022. Echipă de fotbal, ținta unui atentat. Au fost atacați pe drum
Caz terifiant în preliminariile CM 2022. Echipă de fotbal, ținta unui atentat. Au fost atacați pe drum

Caz terifiant în preliminariile CM 2022. Echipă de fotbal, ținta unui atentat. Au fost atacați pe drum

Autocarul cu care se deplasa echipa națională a statului Belize a fost atacat, marți, de un grup de insurgenţi înarmaţi, în Haiti.  Selecționata din Belize urma să disputa un meci din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

La un pas de o tragedie. Anunțul a fost făcut de Federaţia din mica ţară aflată în America Centrală.

Incidentul s-a produs la scurt timp după sosirea echipei în Haiti, autobuzul naţionalei din Belize fiind oprit de un grup de insurgenţi pe motociclete, dotaţi cu puşti de asalt, în ciuda faptului că fotbaliştii oaspeţi erau escortaţi de patru poliţişti. Oamenii legii au fost nevoiţi să negocieze cu atacatorii, pentru ca autobuzul echipei să îşi poată continua călătoria până la hotel.

Federația din Belize și-a exprimat „dezamăgirea și dezgustul”

La un pas de tragedie. Federaţia de fotbal din Belize (FFB) a dat publicităţii un comunicat în care şi-a exprimat „dezamăgirea şi dezgustul” după acest atac, subliniind totodată că „jucătorii se află în siguranţă la hotelul lor”.

FFB a postat şi o fotografie pe contul său de Facebook, surprinsă în timpul incidentului, în care poate fi văzută banda de atacatori purtând cagule şi având arme asupra lor.

Jucătorii sunt îngroziți și vor să părăsească Haiti cât mai repede

La un pas de tragedie. Căpitanul echipei, Deon McCauley, a descris incidentul ca fiind „un moment de frică intensă”, alţi membri ai naţionalei din Belize declarând pentru un post de televiziune din ţara lor că speră să părăsească Haiti cât mai repede posibil.

FFB a precizat că a luat legătura cu FIFA şi Confederaţia regională de fotbal (CONCACAF) în vederea ducerii jucătorilor săi într-un loc sigur.

Meciul dintre Haiti şi Belize, care urmează să se dispute joi la Port-au-Prince, figurează în programul primei etape a preliminariilor Zonei CONCACAF pentru Mondialul din Qatar.

Belize nu s-a calificat niciodată în istoria sa la turneul final al Cupei Mondiale, în timp ce Haiti a reuşit o singură dată această performanţă, în 1974, anunță Agerpres.

Belize Premier Football League s-a înființat în anul 1991, iar în prima ligă evoluează nouă echipe.