Incredibil ce făceau marinarii. Motivul eșuării unui petrolier în Oceanul Indian

Au ieșit la iveală motivele eșuării unui petrolier pe coasta insulei Maurițius din Oceanul Indian și care a creat un adevărat dezastru ecologic. Căpitanul navei a fost arestat marți.

 

După ce vaporul s-a lovit de un reif de corali, mii de tone de petrol s-au scurs în apele ocenului. Potrivit informațiilor obținute de anchetatori, motivul eșuării este unul halucinant. La bord se desfășura o petrecere și vaporul naviga aproape de țărm pentru a prinde semnal WiFi,  informează BBC.

Poliția a declarat că Sunil Kumar Nandeshwar, un bărbat indian de 58 de ani, a fost acuzat de punerea în pericol a navigației sigure. Din investigațiile anchetatorilor, care au audiat membrii echipajului, s-a aflat că la bordul navei avea loc o petrecere cu ocazia unei aniversări, în momentul în care petrolierul s-a ciocnit de un recif de corali.

O altă informație pe care o iau în calcul investigatorii este că nava ar fi mers foarte aproape de țărm pentru a prinde semnal WiFi.

Vaporul cu 4.000 de tone de combustibil la bord, eșuat aproape de coasta insulei Mauritius din Oceanul Indian, s-a rupt în două zilele trecute.

Nava deținută de o companie japoneză s-a ciocnit în 25 iulie de un recif de corali din estul insulei, în apropierea rezervației Blue Bay Marine Park, unde apele „impecabil de curate” reprezintă o cunoscută atracție turistică pentru cei care doresc să facă plajă în acest paradis tropical, scrie Digi24.

O operațiune masivă de curățare a fost lansată de pe mal, mii de voluntari încercând să oprească dezastrul. Cu toate acestea, cei implicați în operațiune au spus marți că o adevărată catastrofă ecologică s-ar putea produce.

Deversarea se apropie de două ecosisteme marine protejate și de rezervația Parcului Marin Blue Bay. În apropiere se află o serie de plaje turistice populare și plantații de mangrove.

Premierul statului insular Mauritius, Pravind Juhnauth, a declarat vineri (atunci când s-a produs accidentul) stare de urgenţă. Acesta a declarat că ţara sa nu are „abilităţi şi expertiza necesare pentru a ranflua nava blocată" şi a apelat la ajutorul Franţei.