La centrul de carantină de la liceul ”Rulmentul” oamenii locuiesc la grămadă. Femei și bărbați (nu toți din aceeași familie) locuiesc laolaltă, cele aproximativ 80 de persoane fiind izolate de exterior, dar nefiind izolate între ele. Mulți sunt indivizi cu probleme. Unii sunt infractori sau foști infractori, așa că nu se pot abține și se bat, se taie, arată liberinteleorman.ro. Poliția a fost nevoită până acum să meargă acolo de două ori pentru a interveni în situații critice, pentru că, nefiind educați, oamenii de acolo nu înțeleg nici gravitatea propriei situații, nici faptul că îi expun pe ceilalți unor riscuri. Inclusiv pe polițiști, care n-au nicio vină că au venit ei din străinătate pe fondul crizei epidemiologice.

Mai mult, potrivit medicului care îi are în grijă, doctorul Bogdan Andrei, scandalurile sunt o problemă și nu e deloc ușor să-i ții în frâu pe cei de acolo. Desigur, el a confirmat că există o singură toaletă pentru locatari, dar el spune că dacă toți locatarii ar respecta regulile de igienă, n-ar exista niciun risc de contaminare. Din păcate, având în vedere educația multora dintre cei carantinați acolo, e cam greu de presupus că vor lăsa toaleta dezinfectată, că se vor spăla pe mâini și vor face tot posibilul să nu facă rău altora.

Mai multe fotografii din centru arată, pe de altă parte, cum femeile stau împreună cu doi sau trei bărbați în cameră. Și, în realitate, n-a trecut destul timp pentru ca ei să dezvolte simptome. Dar dacă unul singur se va îmbolnăvi, toți o vor face. Pentru că, de fapt, ei sunt izolați de comunitate, dar nu sunt izolați unul de altul.

DSP Teleorman a găsit de cuviință să amenajeze centrele de carantină într-un adăpost de zi din Alexandria și într-un cămin de elevi, situate la marginea orașului. Iar numărul celor care necesită carantina e în creștere, în timp ce ambele centre din oraș sunt acum pline. Iar condițiile, după cum putem înțelege, nu sunt nici pe departe cele adecvate limitării răspândirii bolii. Căci sunt expuși și cei sănătoși, dar și personalul care îi are în grijă, alături de polițiști.