Evenimentul Zilei > Actualitate > Inconștiență la volan. Un șofer beat și fără permis a fugit de polițiști
Inconștiență la volan. Un șofer beat și fără permis a fugit de polițiști

Inconștiență la volan. Un șofer beat și fără permis a fugit de polițiști

Un șofer beat și care nu avea permis a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore în Gura Humorului. El nu a oprit la cererea oamenilor legii, părăsindu-și soția și copiii.

Urmărire ca în filme în județul Suceava. Un bărbat beat, care nu avea permis, și-a lăsat copiii și soția în mașină și a fugit, la vederea polițiștilor, care îl urmăreau. Întâmplarea a avut loc în noaptea de Crăciun, pe data de 26 decembrie, în Gura Humorului,  potrivit romaniatv.net.

Atunci când oamenii legii i-au făcut semn să se oprească, șoferul autoutilitarei a apăsat şi mai puternic pedala de acceleraţie. Oamenii legii au pornit în urmărirea lui, la un moment dat bărbatul pierzând controlul maşinii, care a derapat.

După ce a lovit o bordură, mașina s-a oprit în mijlocul drumului. Șoferul s-a dat jos din autoturism și a fugit, părăsindu-și soţia şi cei trei copii minori.

Femeia le-a oamenilor legii că soţul ei s-a speriat și a fugit, de frică că va fi sancţionat. Șoferul a revenit la locul incidentului după jumătate de oră, și a suflat în etilotest, la cererea polițiștilor, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul nu avea permis de nici conducere, iar autoutilitara pe care o conducea era radiată din circulaţie din data de 18 decembrie 2019.

Șoferul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat pentru „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Bărbatul care i-a dat maşina este şi el anchetat pentru „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”.