Evenimentul Zilei > International > Incident violent în Germania. O mașină a intrat în mulțime la un carnaval
Incident violent în Germania. O mașină a intrat în mulțime la un carnaval

Incident violent în Germania. O mașină a intrat în mulțime la un carnaval

O mașină a intrat într-o mulțime de participanți la un carnival care se desășoară în orașul german Volkmarsen,

Mai mult de 15 persoane, între care și copii au fost rănite în incident, a anunțat poliția, potrivit căreia șoferul a fost reținut imediat.

Mass-media germană a relatat că, potrivit martorilor, șoferul a intrat cu intenție în oameni, iar printre răniți s-ar fi aflat și copii. În schimb, poliția a refuzat să comenteze pe această temă și să se pronunțe dacă a fost un atac deliberat.

Mai mulți martori au făcut fotografii și le-au postat pe rețelele de socializare. În imagini se observă oameni înspăimântați, pompieri și polițiști care încearcă să calmeze situația și să dea primul ajutor.

Conform relatărilor de la faţa locului, numeroase victime se aflau la pământ şi erau preluate de echipajele de urgenţă mobilizate masiv în micul oraş Volkmarsen, ce numără circa 7.000 de locuitori.

Incidentul de la carnavalul din Volkmarsen  s-a petrecut la mai puțin de o săptămână după ce un bărbat înarmat a ucis 11 oameni, într-un alt atac rasist, considerat unul dintre cele mai grave care s-au petrecut în Germania după Al doilea Război Mondial.