INCIDENT LA CNA. Instituţia n-a avut curent să înregistreze emisiunile Antenei 3

INCIDENT LA CNA. Instituţia n-a avut curent să înregistreze emisiunile Antenei 3

Deşi preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, susţine că CNA a monitorizat permanent Antena 3, vineri după-amiază serviciul monitorizare a rămas fără curent. Un angajat de la IT a venit, a doua zi, să remedieze problema. El trebuie să explice de ce a venit la serviciu în ziua sa liberă.

Narcisa Iorga, membru CNA, spune că instituția ce reglementează spațiul audiovizual nu a monitorizat emisiunile Antenei 3 de vineri, începând cu ora 17.00, așa cum a susținut Laura Georgescu în comunicatul dat astăzi publicității. Vineri, o pană de curent a avut loc la CNA, în zona echipamentelor de monitorizare. Abia a doua zi, un angajat de la IT a reușit să repună în funcțiune aparatura. El nu fusese solicitat să intervină, iar acum trebuie să explice de ce a venit sâmbăta la serviciu. Narcisa Iorga a spus pe blogul său întreaga poveste.

„Ziua anunțată pentru pronunțarea sentinței în dosarul ICA. Cap de listă Dan Voiculescu. Toți ochii pe Antena 3. La CNA, pană de curent voluntară. Tocmai pe zona sălii de monitorizare și, culmea coincidenței, puțin după ora 17, când angajații încheie programul de lucru. Nu este energie electrică, nu funcționează serverele, nu se fac înregistrări ale emisiunilor. Dacă nu sunt înregistrări, nu se fac rapoarte de monitorizare rapide. Trebuie cerute casetele martor de la post, dacă le au. Dacă nu, nu. Pot invoca și ei probleme tehnice. Refuzul punerii la dispoziția CNA a casetei martor se poate sancționa doar cu o somație, conform legii”, a povestit Narcisa Iorga pe blogul său.

„În ultimele luni, pana de curent a devenit un obicei în CNA, o modalitate ciudată de a ieși din situații delicate. Pare incredibil. O autoritate de prestanța CNA să se preteze la asemenea jocuri mărunte… Pe asta mizează și Laura Georgescu. Totuși, e adevărat. De data aceasta avem și un document oficial. Am mai trăit experiența asta cu pana de curent, la începutul lunii iunie, când a fost afectată doar sala de ședințe a Consiliului, cu puțin timp înainte să analizăm mai multe emisiuni ale Antenei 3. Suntem la jumătatea lunii august. Acele emisiuni n-au mai fost analizate. Revenim: 8 august, deci. Pana de curent a fost la ora 17.10. Un funcționar public al CNA, care a rămas peste program, constată că nu funcționează serverul. Este vorba despre șeful departamentului IT, Bogdan Roman. Știe că după o pană de curent, trebuie să repornească manual echipamentele de monitorizare. Așteaptă până la ora 18.30. Pana nu se remediază. Pleacă acasă, propunându-și să revină când va fi anunțat că s-a refăcut conectarea la curent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sâmbătă, 9 august. Funcționarul public nu fusese sunat de nimeni. I se pare suspectă întâmplarea din ziua precedentă și pleacă la sediu. Sala serverelor. Verifică aparatura. Nu s-a înregistrat nimic, de pe niciun post, deci nici de pe Antena 3, începând cu după-amiaza zilei de vineri, în noaptea de vineri spre sâmbătă și până sâmbătă în jurul orei 10.30, când el le-a repus în funcțiune. Așadar, emisiunile fluviu ale Antenei 3, de atacuri directe la adresa unei hotărâri definitve și irevocabile a instanței nu au fost înregistrate de CNA. Laura Georgescu a mințit în comunicatul oficial pe care l-a emis astăzi. Afirmă că CNA a monitorizat Antena 3. Funcționarul public, prin intervenția sa, a salvat măcar înregistrările din zilele de sâmbătă și duminică.

Luni, 11 august. Funcționarul public este chemat de Laura Georgescu într-un birou. Nu al ei. Mai e cineva de față. Laura Georgescu se ferește să-și mai folosească biroul de când cu ancheta DNA. Vorbește în șoaptă, să nu mai poată fi înregistrată. Nu ea pune întrebările, ci șeful direcției Economic, căruia îi este subordonat departamentul IT. Întrebări de intimidare, priviri răutăcioase: de ce-ai venit sâmbătă la serviciu? Ce-ai făcut? Cât ai stat? Anchetă propriu-zisă. Președintele CNA face cercetări și la jandarmul de la intrarea în sediul CNA. Jandarmul asigură paza la intrarea în clădire dinainte ca Laura Georgescu să fie președintele CNA. E mai vechi decât ea. Cunoaște toți angajații Consiliului, deci și pe funcționarul public care a îndrăznit să vină sâmbătă la serviciu să verifice dacă echipamentele funcționează. Nu contează! Prin intermediari, Laura Georgescu cere raport scris funcționarului public. Îl face și astăzi îl predă. (v.facsimil). Bogdan Roman afirmă în raport că a venit la serviciu în ziua sa liberă pentru a reporni stațiile de captură, care înregistrează emisiunile posturilor monitorizate permanent de către CNA, că a făcut gestul în mod voluntar și gândindu-se că fără aceste echipamente în funcțiune, efortul recuperării înregistrărilor de la radiodifuzori ar fi fost unul considerabil. Funcționarul public este contrariat: i se face un proces sumar pentru că a fost interesat ca instituția la care lucrează să aibă asigurate înregistrările necesare monitorizării? Eu mă aștept chiar să fie sancționat, târât prin comisia de disciplină reproșându-i-se, eventual, că nu mai sunt înregistrările postului B1 TV, nu ale tuturor celorlalte, inclusiv ale Antenei 3”, a scris membrul CNA pe blogul său „Despre audiovizual”.