Evenimentul Zilei > Actualitate > Închisoare pe viață pentru un temut interlop din Galați. A fost și soldat în Legiunea Străină
Închisoare pe viață pentru un temut interlop din Galați. A fost și soldat în Legiunea Străină

Închisoare pe viață pentru un temut interlop din Galați. A fost și soldat în Legiunea Străină

Judecătorii de la Tribunalul Bacău l-au condamnat la închisoare pe viață, pe un interlop local, acuzat de omor, tâlhărie calificată și contrabandă calificată. Pedeapsa este cea mai mare care poate fi aplicată unei persoane, potrivit Codului Penal.

Marius Ştefan Achim a primit închisoare pe viață, după ce în martie 2020 l-a împușcat mortal pe un tânăr de 21 de ani, din Bacău.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău și-au dat seama repede că nu au de-a face cu un criminal profesionist, după modul în care au decurs lucrurile.

În rechizitoriu prin care Achim a fost trimis în judecată, pentru omor calificat, tâlhărie și contrabandă, mobilul crimei a fost descris la modul cel mai simplu.

Criminalul a vrut să facă rost de un soft folosit pentru accesarea telefoanelor de la distanță. Pentru asta, Achim i-a spus logodnicei sale să caute un astfel de soft, aceasta găsindu-l pe tânărul din Bacău, care a cerut 500 de euro. Cum victima nu a mai livrat programul dorit, Achim a tras concluzia că a fost înșelat, drept pentru care a mers de la Galați la Bacău, unde l-a așteptat pe tânăr ân scara blocului și l-a împușcat de patru ori.

În sentința în care a fost condamnat la moarte, Achim a fost obligat să le achite părinților tânărului ucis, suma de 20.000 de lei, drept daune materiale, și alte 400.000 de euro, drept daune morale.

Luptător de K1 și legionar în Legiunea Străină

După crimă, Achim a fugit în Franța, acolo unde procurorii spun că a fost soldat în Legiunea Străină.

El a fost prins, în 2021, într-o suburbie a Parisului, având asupra lui un pistol militar cu șapte cartușe și suma de 30.000 de euro. Ulterior, Marius Achim a fost extrădat în România, fiind adus de o escortă de poliție, puternic înarmată. Fiind considerat extrem de periculos, compania aeriană care trebuia să îl aducă în România, a refuzat să facă acest lucru, acesta fiind adus cu o dubă blindată.

Despre Achim, acum în vârstă de 46 de ani, se spune că a fost locotenentul lui Marian Ivan, despre care se spune că a fost șeful lumii interope din Galați și Brăila.

Presa locală a scris că la înmormântarea lui Marius Ivan, sicriul acestuia a fost dus pe umeri de cei mai puternici interlopi din România, precum membrii ai clanului Corduneanu de la Iaşi, Seif de la București, Titel Crăcănatu de la Brăila şi Beinur Nuredin de la Constanţa.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: