Evenimentul Zilei > Justitie > Închisoare pe viață pentru un tânăr care și-a ucis iubita. Crima care a bulversat România
Închisoare pe viață pentru un tânăr care și-a ucis iubita. Crima care a bulversat România

Închisoare pe viață pentru un tânăr care și-a ucis iubita. Crima care a bulversat România

La doar 21 de ani, Cristian Mihai Cardoș a fost condamnat de Tribunalul Maramureș la închisoare pe viață, după ce și-a ucis iubita, cu trei ani mai tânără.

După un proces care a durat câteva luni, un judecător de la Tribunalul Maramureș a decis ca Mihai Cardoș să fie condamnat la detențiune pe viață, el putând să ceara liberarea condiționată abia după ce a executat 20 de ani de închisoare, zi la zi.

Criminalul era cunoscut ca fiind o persoană recalcitrantă, care se droga frecvent.

Crima ar fi avut loc în jurul datei de 6 martie 2020, cadavrul tinerei fiind găsit pe un câmp, din apropierea localității Dorolț, județul Satu Mare. Medicii legiști au comunicat faptul că pe corpul elevei, mai exact în zona capului, au fost descoperite mai multe răni grave care au fost provocate de mai multe lovituri aplicate cu un corp dur.

Ulterior, la audieri, criminalul a declarat că și-a lovit victima, de mai multe ori, cu un box în zona feței. Detaliile furnizate de Cardoș au zugrăvit un tablou al crimei, care arată că acesta a acționat cu o ferocitate maximă. După ce i-a aplicat loviturile peste față, victima a nu s-a mai putut apăra, dar cu siguranță trăia, spun medicii legiști de la Serviciul de Medicină Legală Maramureș.

„La audieri a declarat că după ce și-a lovit victima în zona feței, care era practic desfigurată, autorul infracțiunii de omor a întors-o cu fața în jos, în pământ, și a apăsat-o până când eleva s-a sufocat. Ulterior, când a fost convins că a murit a acoperit cadavrul cu pământ”, ne-a relatat un polițist de la Baia Mare.

Polițiștii criminaliști care au ajuns la fața locului, au descoperit cadavrul cu fața în jos, acoperit cu pământ.

Râdea ca un isteric

Mihai Cardoș a fost prins în data de 9 martie 2020, în timp ce încerca să iasă din România, pe la punctul de trecere a frontierei de stat de la Halmeu, județul Satu Mare.

Potrivit unor polițiști de la Baia Mare, Cristian Ciordaș le-a spus celor de la Poliția de Frontieră Satu Mare că nu se aștepta să fie prins așa de repede. Criminalul nu știa că familia tinerei ucise a anunțat autoritățile că aceasta nu s-a mai întors acasă de la școală, iar la nivelul Poliției Maramureș s-a constituit o echipă ce criză. La scurt timp, după ce a fost reținut, tânărul a recunoscut că a ucis-o pe eleva de 18 ani, motivat de faptul că aceasta dorea să se despartă de el. Surse judiciare au declarat pentru EvZ că tânărul a fost de acord să îi conducă pe anchetatori la locul unde a abandonat cadavrul, pe un câmp din apropierea localității Dorolț, județul Satu Mare.

Polițiștii spun că motivul crimei a fost unul legat de faptul că tânăra a refuzat să plece cu iubitul ei în Olanda. La dosar există probe că Mihai Cristian Ciordaș a cumpărat chiar bilete de avion pentru două persoane, și doar dus, cu plecare din Cluj Napoca. Când a conștientizat că fata nu vrea să plece, tânărul a reacționat cu violență.

Mai mult, anchetatorii susțin că la fața locului, după ce a indicat locul unde se află cadavrul tinerei ucise, criminalul a început să râdă, fapt pentru care s-a luat decizia internării acestuia la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației, pentru a se vedea dacă are discernământ.

Un om fără milă

Prieteni tânărului au relatat că acesta se droga destul de des și că nu înțeleg cum o fată educată, cum a fost victima, elevă la un liceu de elită din Baia Mare, s-a putut îndrăgosti de el.

Un timp, Cristian a lucrat în Olanda, unde și-a făcut de cap, consumând droguri. Cei care îl cunosc bine susțin că autorul crimei nu pregeta nicio secundă să scoată cuțitul la oricine avea curajul să îi spună ceva care nu îi plăcea. Un astfel de comportament l-a avut chiar și cu un prieten, care s-a trezit cu cuțitul pus la gât și jefuit de toți banii pe care îi avea asupra lui.