Evenimentul Zilei > Justitie > Curtea de Apel a decis! 24 de ani de închisoare pentru Marian Dodu
Curtea de Apel a decis! 24 de ani de închisoare pentru Marian Dodu

Curtea de Apel a decis! 24 de ani de închisoare pentru Marian Dodu

Curtea de Apel Iași a respins apelul făcut de Marian Dodu, criminalul în vârstă de 19 ani care a violat și ucis o bătrână și care a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. Instanța a decis că pedeapsa care i-a fost dată este cea pe care o merită. Decizia este definitivă.

Tânărului de 19 ani din comuna Bunești i s-a părut prea mare pedeapsa de 24 de ani care i-a fost dată pentru că a violat și ucis o bătrână în vârstă de 85 de ani. Astfel, Marian Dodu a crezut că va reuși să scape de pedeapsă dacă va face contestație. 

Acesta a sperat la clemență din partea magistraților Curții de Apel din Iași, doar că planurile nu au ieșit tocmai cum spera, iar instanța a hotărât că pedeapsa de 24 de ani este cea mai justă pentru faptele săvârșite.

În primă instanță, Tribunalul Vaslui a decis condamnarea lui Marian Dodu la 24 de ani de închisoare cu executare pentru viol, omor și violare de domiciliu. Totodată, a primit și o pedeapsă complementară de cinci ani de interzicere a anumitor drepturi, după ce va ieși din închisoare.

Instanța a mai decis că tânărul trebuie să plătească echivalentul în lei a 20.000 de euro familiei victimei, dar și 12.300 de lei cheltuieli judiciare statului.

Marian Dodu a fost arestat pe 5 decembrie anul trecut, după ce s-a predat singur la poliție.

De asemenea, el și-a recunoscut faptele, dezvăluind că el este autorul crimei neelucidate din aigust 2017. Inițial, s-a crezut că bătrâna a murit din cauze naturale, însă medicii legiști au constatat că de fapt aceasta a fost sufocată mecanic.

Tânărul a intrat peste bătrână în casă, a imobilizat-o și a întreținut relații sexuale cu aceasta. După i-a acoperit gura și aceasta a decedat prin asfixiere. A fost găsită moartă a doua zi de un vecin care a și dat alarma.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: