Cum mai toți oamenii de fotbal din țară și-au dorit, după despărțirea de germanul Christoph Daum, Federația Română de Fotbal a numit un român la cârma reprezentativei „tricolore”. Ieri, la „Casa Fotbalului”, președintele Răzvan Burleanu și tehnicianul lui Dinamo, Cosmin Contra, au ajuns la un acord de principiu, iar „Guriță” are ca obiectiv calificarea naționalei la EURO 2020. În vârstă de 41 de ani, Contra a parafat cu Federația un contract valabil pe doi ani, iar în caz de calificare, acordul se va prelungi automat pentru perioada turneului final.

Obligat să renunțe la „câini”

Oficialii de la „Casa Fotbalului” l-au informat pe Contra că va trebui să renunțe la Dinamo, imediat cum se va oficializa instalarea sa pe banca primei reprezentative. Contra va fi validat în funcţie după şedinţa Comitetului Executiv al FRF de vineri, 22 septembrie. Odată cu acțiunea de ieri, staff-ul naționalei va fi la rându-i schimbat. Cosmin Contra își va începe aventura la națională cu cei alături de care a lucrat și la Dinamo.

L-ar putea aduce și pe Mutu

Ca „secunzi” îi va avea, cel mai probabil, pe Jerry Gane și Ionuț Badea, acesta din urmă va bifa, astfel, al treilea mandat la națională, după ce a mai lucrat și cu Anghel Iordănescu, dar și cu Christoph Daum. Contra va mai conta și pe spaniolii Javi Reyes și Alfonso Villalobos (preparatori fizici). Este pentru prima dată în carieră când Cosmin Contra va îmbrățișa funcția de selecționer. Până acum, Contra a mai antrenat pe Poli Timișoara, Alcorcon, Petrolul, Fuenlabrada, Getafe, Guangzhou R&F și pe Dinamo.

La braț cu Contra ar putea veni și Adrian Mutu, actualul director general al „câinilor”. Dacă va fi angajat la Federație, „Briliantul” va ocupa postul director sportiv. Potrivit Digi Sport, Mutu și-a dat deja acordul să lucreze cu „Guriță” la națională.

Cine va conduce Dinamo în derby-ul cu FCSB

Vineri, Cosmin Contra va fi anunțat oficial la cârma selecționatei „tricolore”, ceea ce înseamnă că la derby-ul dintre Dinamo și FCSB, programat duminică – 24 septembrie, locul său pe banca „roș-albilor” va fi luat de un nou tehnician. Până atunci, însă, dinamoviștii vor evolua, miercuri, cu Concordia Chiajna. Acesta fiind, totodată, și meciul de adio al lui „Guriță” la formația din „Ștefan cel Mare”. Acum, gruparea „roș-albă” ar putea fi condusă în meciul cu vicecampioana Ligii I de Claudiu Niculescu sau Vasile Miriuță.