Se închide muzeul castelului lui Dracula

Se închide muzeul castelului lui Dracula

Muzeul Castelului Bran, unul dintre cele mai căutate obiective turistice ale României, își va închide cel mai probabil porțile la sfârșitul acestei luni

Rareș Rădăcină, primarul comunei Bran, a dezvăluit ieri că Muzeul Național Bran s-ar putea închide la sfârșitul lunii august deoarece familia de Habsburg, proprietara Domeniului Bran, nu mai dorește semnarea unui nou contract cu Ministerul Culturii pentru funcționarea muzeului: „Este o problemă foarte delicată. Contractul expiră la sfârșitul acestei luni. Eu personal nu cunosc poziția Ministerului Culturii, dar poziția moșteni torilor o știu foarte bine. Familia de Habsburg nu mai dorește să încheie un nou contract pentru funcționarea muzeului . (…) Există, în prezent, și un management defectuos la Muzeul Național Bran…”.

7.000 de piese rare trebuie relocate

Problema este ce se va întâmpla cu cele 7.000 de piese ale muzeului care urmează să fie închis.

Ne puteți urmări și pe Google News

„S-a discutat acest aspect încă de anul trecut. O parte urma să fie transferată la Muzeul de Istorie Brașov, alta la Muzeul Cetății Făgărașului, iar pentru terenul în suprafață de 640 metri pătrați din fața Castelului Bran urma să se emită o Hotărâre de Guvern pentru trecerea acestui teren din domeniul statului în domeniul public al Branului”, a explicat primarul localității Bran, Rareș Rădăcină.

Scurt istoric

În 18 mai 2006, Castelul Bran a fost retrocedat moștenitorilor din familia de Habsburg. Din luna iunie 2009, Castelul a intrat pe deplin în posesia moștenitorilor principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen și arhiducesa Elisabeta Sandhofer. Piesele din Castelul Bran au fost mutate atunci în clădirea care găzduia Muzeul Vămii, iar Ministerul Culturii a semnat cu moștenitorii un contract de închiriere a spațiului unde a funcționat Muzeul Național Bran, care împlinește în acest an 60 de ani de la înființare.