Evenimentul Zilei > Vremea > Început de weekend în ușoară încălzire! Cum va fi vremea astăzi, 15 ianuarie 2022
Început de weekend în ușoară încălzire! Cum va fi vremea astăzi, 15 ianuarie 2022

Început de weekend în ușoară încălzire! Cum va fi vremea astăzi, 15 ianuarie 2022

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoză pentru astăzi, 15 ianuarie 2022. Vremea va fi mult mai caldă, cerul variabil, cu înnorări temporar accentuate în cea de-a doua parte a zilei.

Meteorologii anunţă pentru sâmbătă, 15 ianuarie 2022, o vremea în usoară încălzire cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Temperaturile din timpul zilei vor fi mai ridicate decât cele normale pentru luna ianuarie, însă spre noapte valorile termice vor fi în scădere. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în estul, sud-estul și centrul țării, precum și la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor spulbera zăpada. Izolat vor fi condiții de polei.

În mai multe zone ale ţării va predomina vântul

Vântul va avea intensificări susținute în cea mai mare parte a Moldovei, cu rafale de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse 75…80 km/h, iar la munte va sufla tare, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu viteze de peste 120…140 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă. Intensificări ale vântului vor fi local şi în sudul, sud-estul şi centrul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 3 grade. Pe spaţii restrânse va fi ceaţă.

Prognoza meteo – 15 ianuarie – în ţară

Valorile termice diurne se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a ţării, dar cele din timpul nopţii vor marca o scădere faţă de intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, iar cele minime în general între -10 şi -2 grade.
Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului îndeosebi în centrul teritoriului şi la munte, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, mai ales fulguieli. Spre sfârşitul intervalului, mai ales în regiunile vestice se va semnala nebulozitate joasã sau ceaţă persistente, asociate pe alocuri cu burniţã. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în estul, sudul şi centrul ţării, cu viteze mai mari în prima jumătate a intervalului, când în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali se vor înregistra rafale de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m se vor depãşi 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă, precum şi în cea mai mare parte a  Moldovei, unde rafalele vor fi de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse 75…80 km/h. Presiunea atmosferică va creşte în sudul şi estul ţării.

Prognoza meteo – 15 ianuarie – în Capitală

La noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade. Vor fi condiţii de ceaţă sau nebulozitate joasă. Cerul va fi variabil, posibil cu înnorări sau ceaţă la începutul zilei, dar mai ales în a doua parte a nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade, uşor mai coborâtă în zona periurbană. Presiunea atmosferică va creşte.

Prognoza meteo -15 ianuarie – la munte

Vremea se va răci, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger. Cerul va avea înnorări temporare şi pe parcursul zilei mai ales în Carpaţii Orientali, pe arii restrânse va fulgui. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali şi viteze mai mari în prima jumătate a intervalului, când se vor înregistra rafale de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m se vor depãşi 90…110 km/h, viscolind zăpada depusă, potrivit ANM.