Începe maratonul caritabil Nomadia Xtreme. 11 echipe vor concura în probe de anduranță și strategie

Începe maratonul caritabil Nomadia Xtreme. 11 echipe vor concura în probe de anduranță și strategie Competiția Nomadia. Sursă foto: Arhivă

Fundația Kastel – Inaugurează Viitorul pune în scenă a doua ediție a competiției caritabile Nomadia Xtreme. 11 echipe de câte două persoane vor concura timp de patru zile în Moldova și Bucovina. Maratonul de 1.000 de kilometri va începe pe data de 14 august. Concurenții vor trece prin probe speciale de anduranță și strategie. Aceștia vor câștiga bursele lunare oferite de Fundația Kastel pentru copii din medii defavorizate. De asemenea, concursul are rolul de a promova turismul românesc și frumusețile țării noastre.

„După succesul pe care l-am avut cu prima ediție a maratonului Nomadia, desfășurată pe Valea Oltului, ne-am gândit ca anul acesta să revenim cu un nou traseu în Moldova și Bucovina, dar și cu un nou format și noi probe. Nomadia Xtreme 2024 va fi de două ori mai intens, de trei ori mai dinamic și de patru ori mai emoționant decât prima ediție. Echipele participante vor concura într-un maraton de anduranță și strategie pentru a câștiga burse în valoare de 31.500 lei, care vor ajuta copiii din medii defavorizate să își continue studiile”, a declarat Christian Tudorache, CEO și cofondator Kastel Group.

Începe maratonul Nomadia Xtreme

Anul acesta, echipele participante la maratonul Nomadia Xtreme vor reprezenta 11 copii. Cei 22 de concurenți, împărțiți în echipe de câte două persoane, vor avea de parcurs 1.000 de kilometri în doar patru zile, fără telefoane și doar cu 100 de lei la dispoziție. Banii vor putea fi folosiți pentru mâncare, transport – doar în anumite condiții – sau pentru a-i înmulți pe parcursul probelor. Echipele vor avea un obiectiv financiar de îndeplinit, iar atingerea sau depășirea acestuia le va aduce puncte importante.

Nomadia Xtreme va include mai multe probe, iar la finalul acestora echipele vor primi indicii pentru următoarea provocare. La sfârșitul fiecărei zile, participanții se vor întâlni cu Zâna Nomadă (Valentina Cristea), Spiridușul Nomad (Pompei Mititean) și Povestitorul (Christian Tudorache). Zâna are rolul de a ajuta echipele pe parcursul probelor, Spiridușul va veni cu provocări neașteptate și penalizări, iar Povestitorul va media conflictele și se va asigura că echipele își păstrează direcția corectă pe parcursul competiției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cursa pentru marele premiu

În fiecare zi, trei echipe vor fi salvate, iar celelalte opt vor trebui să își găsească locuri de cazare în casele localnicilor, conform unor noi reguli introduse. Ordinea plecării în maraton va fi determinată, în fiecare zi, de nominalizările făcute de către echipele participante.

În ultima zi a competiției, 17 august, echipele își vor continua maratonul până când vor fi anunțați cei trei finaliști. Primele două locuri vor reveni echipelor care au obținut cel mai mare punctaj cumulat în zilele de competiție. Cea de a treia echipă va fi cea care a adunat cele mai multe voturi din partea publicului din online.

Cele trei finaliste vor concura pentru marele premiu, o bursă lunară de 1.000 lei, acordată timp de 12 luni copilului pe care îl reprezintă.

„Anul acesta, maratonul Nomadia Xtreme va fi un adevărat spectacol de curaj, ingeniozitate și spirit de echipă. Le va oferi copiilor oportunitatea de a avea un viitor mai bun. Nomadia Xtreme este un proiect pe termen lung al Fundației Kastel, cu care am vrut și am reușit să demonstrăm că printr-o astfel de competiție poți nu doar să te distrezi și să îți depășești limitele, ci și să faci bine în societate, prin prevenirea abandonului școlar”, a mai precizat Christian Tudorache.

Competiția poate fi urmărită live pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/nomadiabykastel și pe contul de Instagram https://www.instagram.com/nomadiabootcamps/.  Fundația Kastel a fost ȋnființată ȋn 2023, ȋn București. Principalele direcții de acțiune sunt prevenirea riscului de abandon școlar și protecția animalelor fără stăpân.  Mai multe informații pe https://fundatiakastel.ro/.