Primăria Capitalei a anunțat că, începând de miercuri, cei peste 10.000 de bucureșteni selectați să ia parte la program vor fi testați pe Arena Națională.

„Primăria Capitalei anunţă că mâine, 10 iunie, la Arena Naţională, începe programul «Sunt imun la COVID». Astfel, primii bucureşteni cuprinşi în eşantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars-Cov2. Această testare va arăta care este procentajul celor care s-au imunizat şi nivelul de circulaţie a noului coronavirus în Capitală”, a anunțat Primăria Municipiului București.

Luna trecută, Primăria Capitalei a expediat scrisorile către cei 10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

„Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei”, declara la momentul respectiv primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit spuselor sale, Institutul Național de Sănătate Publică a realizat o primă eşantionare în cadrul acestui proiect care este derulat de Municipalitate în parteneriat cu primăriile de sector şi cu Institutul «Matei Balş». De altfel, Institutul «Matei Balş» se va ocupa și de latura științifică a testării.

„Acest Institut a colaborat şi cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervenţională) pentru stabilirea modalităţii de eşantionare şi pentru analiza datelor. Este un program european care nu a fost contestat de nimeni până acum, cu criterii clare de eşantionare”, preciza primarul general.

Între Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”, Primăria Generală, ASSMB şi cele şase primării de sector a fost încheiat, pe 27 martie, un protocol care prevede în detaliu atribuţiile fiecăreia dintre părţile semnatare în cadrul acestui program de testare.

„PMB, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar, la Arena Naţională, şi participarea personalului medical”, informa Primăria Generală.