Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla, a declarat, în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Ploiești, că de vină ar putea fi suprasolicitarea sistemului medical românesc.
Ministrul spune însă că așteaptă să se afle de la ce a pornit incendiul de la Spitalul din Ploiești. Din primele informații, incendiul ar fi pornit de la o scânteie.
„Sunt doi pacienți care, din păcate, au decedat. A fost o evoluție fulminantă a acestui incendiu, care a fost anunțat la 4:16. În primele 10 minute, primele echipaje de intervenție au fost la fața locului și în 3 minute s-a stins incendiul.
Personalul medical a intervenit, a încercat să ajute la stingerea incendiului, pentru că extinctoarele sunt folosite, acest lucru se poate verifica din ceea ce mi-au spus cei de la IGSU, dar stingerea completă a incendiului a avut loc după sosirea pompierilor.
Din informațiile noastre, infirmiera, care are și arsuri, a fost transferată la Spitalul Floreasca, a încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul și combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a afirmat Cseke Atilla.
Al doilea incendiu de când Cseke Atilla conduce destinele Sănătății
Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Ploiești este un al doilea astfel de incident care se întâmplă de când Cseke Atilla a preluat interimatul la Ministerul Sănătății.
„Trebuie să așteptăm cauza incendiului. Nu ar fi corect nici din partea ministrului Sănătății, nici din partea altor autorități ale statului să dea o soluție, o cauzalitate posibilă la acest incendiu. Atâta timp cât nu știm cauza incendiului, atâta timp cât specialiștii nu ne spun ce s-a întâmplat, orice soluție sau orice rezultat pe care ne-am dori să îl spunem nu ar fi corect.
„Ceea ce știm astăzi, și nu știm de azi dimineață de la acest incendiu, ci știm din săptămânile în care suntem, este acela că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou și va mai ține, pentru că valul pandemic va mai ține”, a mai spus Cseke Atilla.