EXCLUSIV. Tragedie la Matei Balș. Explozie în subsolul spitalului! Oxigenul a fost oprit

EXCLUSIV. Tragedie la Matei Balș. Explozie în subsolul spitalului! Oxigenul a fost oprit

Incendiul de la matei Balș. Dezvăluiri din infern: „Totul a plecat de la subsol”. Cinci persoane au decedat au murit în urma incendiului izbucnit la primele ore ale dimineții la Sputalul Matei Balș din Capitală, în care sunt internați pacienți cu COVID-19.

Incendiul de la Matei Balș. Dezvăluiri.„Totul a plecat de la subsol”

Ministerul Sănătății a transmis că au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 de pacienţi din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5.

Potrivit surselor EVZ, incendiul ar fi plecat de la subsol.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Totul a plecat de la subsol, de sub Pavilionul 5, salon unde au murit oamenii carbonizați. A fost o explozie. Imediat după ce s-a dat alarma, a fost oprită sursa principală de oxigen. Bolnavii au primit necesarul de oxigen de la butelie, individual. Pe la ora șapte și ceva, când nu mai era risc de explozie, au deschis iar sursa principală de oxigen”, ne-au declarat surse din Spitalul Matei Balș din Capitală.

Incendiul de la Matei Balș. Dezvăluiri . Comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, colonelul Cătălin Şchiopu, a declarat că primul apel la 112 a fost primit la dispecerat la ora 5,05. Iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5,13, adică după 8 minute.

„Am constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafaţă de circa 100 - 120 de metri pătraţi. Au fost afectate patru saloane. Era o ardere generalizată cu degajări mari de fum şi cu posibilităţi reale de extindere la etajele unu pe faţadă. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au constituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de localizare şi lichidare a incendiului”, a precizat colonelul Cătălin Şchiopu.

Incendiul de la Matei Balș. Dezvăluiri

Ministerul Sănătăţii informează că 53 de pacienţi de la Institutul "Matei Balş" au fost transferaţi la alte unităţi medicale din Capitală.

Conform MS, au fost transferaţi:

-11 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" din Bucureşti. Toţi pacienţii sunt stabili, dependenţi de oxigen pe mască.

-5 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Un pacient intubat de la intoxicaţie cu fum, ceilalţi 4 stabili.

- 6 pacienţi la Spitalul Universitar de Urgenţă "Elias". Toţi sunt cu oxigen pe mască, stabili.

-4 pacienţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş". Un pacient pe ATI, oxigen pe mască. Unitatea medicală aşteaptă încă doi pacienţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni.

-5 pacienţi la Sf. Clinic de Urgenţă "Sf. Pantelimon". Patru pacienţi în ATI cu oxigen pe mască şi unul pe CPAP.

-4 pacienţi la Spitalul Militar Central. Doi pacienţi stabili la Spitalul-ROL 2, unul intubat ATI în spital, un pacient stabil în ATI.

- 3 pacienţi la Spitalul "Witting". Trei pacienţi stabili conştienţi, iar cel de-al patrulea adus în această unitate a fost transferat la Spitalul Militar Central.

- 4 pacienţi la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta". Doi în ATI cu oxigen pe mască.

- Un pacient la Spitalul MAI "Dimitrie Gerota" intubat.

- 3 pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" stabili. Un pacient a fost transferat la Spitalul Monza şi alţi 2 pacienţi urmează a fi transferaţi la Spitalul "Victor Babeş".

- 7 pacienţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Şase pacienţi stabili, un pacient a decedat (este cel care a avut nevoie de resuscitare - a patra victimă).