Incendiu la un spital din Constanța. Zece persoane au fugit de urgență din calea flăcărilor
- Iulia Moraru
- 21 ianuarie 2023, 09:01
Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la cel mai mare spital privat din Constanța. Flăcările s-au extins imediat pe o suprafață de 100 metri pătrați.
Mai multe echipaje de pompieri au intervenit la locul incendiului, iar planul roșu de intervenție a fost activat. Alarma s-a dat în jurul orei 1 noaptea. Flăcările mari au cuprins fațada unității medicale private, OCH Ovidiu, pe o suprafață de 100 de metri pătrați.
Zece persoane s-au autoevacuat din spital
„La față locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, o autoscară și o autospecială de descarcerare. Automat a plecat și ambulanța SMURD, însoțită la scurt timp de două ambulanțe tip SAJ. Ulterior, au fost redirecționate și alte resurse din subunitățile de intervenție”, a declarat Mihai Georgescu, colonel ISU Dobrogea.
În urma incendiului, nimeni nu a fost rănit, iar din primele cercetări s-a constatat că totul ar fi pornit de la un scurtcircuit.
Zece persoane s-au autoevacuat, însă doar din rândul cadrelor medicale, nu și din rândul pacienților. Pompierii au verificat ulterior spitalul de două ori, pentru a se asigura că nimeni nu a fost rănit, informează știrileprotv.ro.
Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța
Cel mai mare incendiu la un spital din Constanța a avut loc în anul 2021, când șapte persoane și-au pierdut viața în urma incidentului petrecut la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase.
„Avem 7 decedați, urmează să se facă identificarea acestora și să sperăm că nu va crește numărul de decedați. Cred că a fost o informație eronată. Din câte știu, nu toți decedații au fost găsiți pe paturi. Nu toți decedații erau arși, cred că unii au murit intoxicați cu fum”, a spus atunci Viorel Teliceanu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
Câteva luni mai târziu au fost identificate și cauzele. S-a precizat că spitalul era într-o clădire foarte veche, din 1938, iar ultimul aviz PSI a fost emis pentru perioada 1999-2007.
De asemenea, instalația electrică a fost suprasolicitată, după ce a fost extinsă fără un proiect tehnic în plină perioadă pandemică și, de asemenea, senzorii de fum și temperatură nu au funcționat.