Încă un protest în România, la o zi după cel organizat de AUR. Au fost anunțate două ore

Încă un protest în România, la o zi după cel organizat de AUR. Au fost anunțate două ore Sursa: arhiva EVZ

La o zi după protestul organizat de liderii AUR în fața Parlamentului, conducerea Sindicatului Național Petrom a confirmat că miercuri, 22 decembrie 2021, va fi organizat un protest la care vor participa câteva sute de salariați ai companiei OMV Petrom. Angajații își vor exprima nemulțumirile la sediul central din București, Pitești, Ploiești, Constanța, Buzău, Suplacu de Barcău și la Rafinăria Petrobrazi

La fel ca protestul organizat de AUR, și cel al angajaților OMV Petrom va fi organizat în prima parte a zilei, între 10:00 și 12:00. La această situație s-a ajuns din cauza nemulțumirilor despre contractul colectiv de muncă.

Oferta făcută de companie este considerată „jignitoare″ de angajații care au reamintit că profitul OMV Petrom s-a dublat, dar salariile au rămas la fel. Oamenii au transmis conducerii celei mai mari companie de energie din Sud-Estul Europei că inflația și prețurile au crescut în timp ce lefurile lor au stagnat.

Contractul colectiv de muncă al celor care lucrează pentru OMV Petrom expiră la 31 decembrie, iar lucrătorii acuză că noua ofertă nu acoperă nici măcar rata actuală a inflației.

Ne puteți urmări și pe Google News

foto: omv.ro

„Astăzi, 22 decembrie, o zi cu însemnătate deosebită pentru libertatea și drepturile românilor, ieșim în stradă pentru a ne face auzită vocea.  Vrem să fim respectați, să ni se recunoască munca asiduă, să ni se coreleze veniturile cu munca depusă și cu profitul generat.

Prețurile urcă și oamenii vor salarii mai mari

Vrem un Contract Colectiv de Muncă care să fie o garanție a drepturilor echitabile și cerem o creștere a salariului care cel puțin să mențină puterea de cumpărare”, a declarat liderul Sindicatului Național Petrom, Costin Voicu.

Angajații companiei au dezvăluit că nu ar fi fost plătiți pentru un număr ridicat de ore suplimentare efectuate. De asemenea, se pare că OMV Petrom nu oferă compensații pentru cheltuielile prevăzute în cadrul muncii de acasă.

„Este aproape ca și cum compania ne râde în față: se raportează dublări ale profitului, iar în documentele publice declară că sunt hotărâți să contribuie la obiectivul ONU pentru bunăstare și sănătate.

În același timp, angajații nu au parte de creșteri reale salariale”, a notat vicepreședintele Sindicatului Național Petrom, Manuel Chejnoiu. Organizatorii protestelor au precizat că numărul participanților va fi reglementat în funcție de legile în vigoare.