Încă un pas spre televizarea meciurilor din Liga I la fotbal

Încă un pas spre televizarea meciurilor din Liga I la fotbal

Compania Intel Sky Broadcasting LTD a cumpărat două posturi TV aparţinând omului de afaceri Arpad Paszkany, despre care presa a speculat că ar sta în spatele afacerii.

Cele două posturi TV regionale, dar cu acoperire naţională, LOOK TV şi TRANSILVANIA L!VE vor adopta o nouă strategie, au anunţat acestea într-un comunicat şi vizează creşterea ambelor posturi în topul audienţelor şi cel al preferinţelor publicului din România în următorii 5 ani. "Atât LOOK TV cât şi Transilvania L!VE îşi vor menţine statutul de posturi generaliste, întărindu-şi însă strategia de conţinut cu producţii proprii şi programe achiziţionate", se arată în comunicat. Licitaţia rămâne obligatorie Acum se speculează intens că ambele televiziuni ar fi în pole-position pentru transmiterea meciurilor de fotbal din Liga1, deoarece au fost cumpărate de aceeaşi firmă care se va ocupa şi de vânzarea drepturilor TV. Alte surse insinuează chiar apariţia unui conflict de interese din această cauză. "Nu este niciun avantaj şi niciun fel de conflict de interese. Indiferent dacă o televiziune sau două au fost cumpărate de firma care va vinde drepturile TV, tot vor trebui să participe la licitaţie şi să o câştige, lucru pe care nu îl pot face fără să ofere cel mai bun preţ", ne-au declarat surse din Consiliul Concurenţei. Morişcă de interese Suspiciunea că jocul intereselor nu ar fi nicidecum străin de omul de afaceri clujean este întărită de legăturile de afaceri ale acestuia. Firma Intel Sky Broadcasting Limited din Malta, care a cumpărat televiziunile lui Paszkany are ca acţionar (1199 de acţiuni din 1200) pe aceeaşi firmă Librum Investment din Seychelles care i-a vândut, acum doi ani, lui Paszkany, postul de televiziune Transilvania Channel. Aşadar, finanţatorul CFR Cluj a declarat de la început că nu se află în spatele afacerii, dar face afaceri cu maltezii care fac jocurile să acapareze drepturile de difuzare TV a meciurilor din Liga 1. Gino Iorgulescu, şeful LPF, a declarat ieri că până la data de 15 mai se vor cunoaşte posturile de televiziune care vor transmite partidele din sezonul viitor al Ligii I. "Din ce date avem, se discută cu mai multe televiziuni. Din punctul meu de vedere aş prefera ca meciurile să fie transmise de doi-trei cablişti, dar să fie difuzate şi pe internet", a precizat Gino Iorgulescu.

Sârbu a fost la Cluj şi a discutat cu Paszkany Fostul boss al Pro TV, Adrian Sârbu a avut mai multe discuţii cu Arpad Paszkany (foto), fostul patron al televiziunilor Look TV şi Transilvania Live. Adrian Sârbu s-a aflat la finalul săptămânii trecute la Cluj Napoca unde a discutat cu Arpad Paszkany chiar în biroul acestuia din clădirea Sigma, proprietatea omului de afaceri clujean. Surse din anturajul celor doi susţin că Adrian Sârbu ar fi discutat şi cu fostul ministru de Interne, Ioan Rus. Acesta a deţinut o parte din acţiunile trustului de presă din care fac parte cele două televiziuni, alături de Vasile Dâncu şi Arpad Paszkany. Sursele EvZ mai susţin că la cele două întâlniri s-a discutat despre preluarea celor două televiziuni de către Intel Sky Broadcast şi despre trecerea proprietăţii licenţelor de televiziune de pe vechiul pe noul proprietar. "Cei de la CNA nu fac acest transfer până când nu se vor plăti eventualele datorii pe care societăţile care deţin cele două licenţe. Se pare că pe una dintre cele două licenţe de televiziune, Adrian Sârbu vrea să îşi construiască propria televiziune". (Mihai Şoica)

Ne puteți urmări și pe Google News