Evenimentul Zilei > International > Încă o țară impune de la 1 august teste obligatorii pentru cei care călătoresc cu mașina, trenul și avionul
Încă o țară impune de la 1 august teste obligatorii pentru cei care călătoresc cu mașina, trenul și avionul

Încă o țară impune de la 1 august teste obligatorii pentru cei care călătoresc cu mașina, trenul și avionul

Oricine intră în Germania care nu a fost complet vaccinat va trebui să furnizeze un test Covid negativ în baza unor noi reguli care ar putea intra în vigoare încă de la 1 august, potrivit premierului de stat al Bavariei.

Guvernul federal dorește să introducă de la 1 august o cerință uniformă de testare „nu numai pentru călătoriile cu avionul, ci și, de exemplu, pentru tot ceea ce ajunge pe o rută normală de mașină sau cale ferată”, a spus Markus Söder (CSU), la ARD.

Markus Söder a spus că baza legală necesară va fi creată pentru ca regulamentul să fie pus în aplicare până la 1 august. „Regula este relativ simplă, toată lumea care intră are nevoie de un test, fie că vine cu mașina, trenul sau avionul”.

Söder a declarat că data propusă inițial pentru noile reguli a fost 11 septembrie. El a spus însă că ar fi fost „o glumă” deoarece „până atunci vacantele s-au încheiat, chiar și în țările unde clima permite”

Până în prezent, obligația de testare se aplica doar călătorilor care soseau cu avionul

Söder nu a explicat modul în care reglementarea îi afectează pe cei vindecați și care au fost vaccinați. Colegul său de partid și ministrul federal de interne, Horst Seehofer, a explicat: „Oricine a demonstrat că a fost vaccinat sau vindecat nu are nevoie de un test”, a spus el pentru „Bild”.

SPD acceptă o cerință generală de testare pentru cei care se întorc în călătorie. “Sunt absolut în favoarea faptului că aruncăm o privire atentă asupra călătorilor”, a declarat liderul partidului Saskia Esken, la RTL / NTV, miercuri dimineață, „începând devreme”.

“Este clar că călătoria în străinătate implică riscuri.” Persoanele returnate pot aduce Delta sau alte variante cu ele. „De aceea trebuie să urmărim foarte atent pentru a ne proteja de valul mare care lovește din nou Germania”.

Secretarul general al SPD, Lars Klingbeil, a declarat miercuri în revista ZDF de dimineață: „Noi, cei de la SPD, inclusiv ministrul justiției, dorim ca călătoriile să fie mai sigure. Și asta înseamnă extinderea obligației de a testa.

„Dar acest lucru trebuie să fie legal curat și proporțional. Acum depinde de ministrul federal al sănătății să aibă o bază legală sigură. „Și apoi suntem capabili să acționăm și să implementăm foarte repede pentru a obține aceste teste extinse și pentru călătorii care se întorc.”

AfD se pronunță împotriva testelor obligatorii pentru călătorii care se întorc

Lidera AfD Alice Weidel s-a pronunțat împotriva testului obligatoriu corona pentru călătorii care se întorc. Aceasta ar fi o „povară disproporționată pentru călători, autoritățile de frontieră și industria turismului”, a spus Weidel miercuri.

Care sunt regulile actuale

În acest moment, persoanele care călătoresc în Germania cu avionul trebuie să prezinte un test negativ recent înainte de plecare. Cei care pot prezenta dovezi de vaccinare completă sau care s-au recuperat de la Covid-19 în ultimele șase luni nu trebuie să facă un test.

Obligația de testare la sosire se aplică și persoanelor care sosesc din zone cu risc ridicat, indiferent de metoda de transport. Dar dacă cineva vine cu mașina sau cu trenul dintr-o zonă fără riscuri, nu trebuie să prezinte un test.

Persoanele care provin dintr-o zonă de risc de bază – cum ar fi Franța – trebuie să prezinte un test în termen de 48 de ore de la sosirea în Germania, scrie thelocal.de.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News