Încă o gafă pe lista lui Joe Biden. A afirmat că fiu său, răpuns de cancer, și-a pierdut viața în Irak. Video

Încă o gafă pe lista lui Joe Biden. A afirmat că fiu său, răpuns de cancer, și-a pierdut viața în Irak. Video Joe Biden și afacerile lui Hunter Biden Sursa foto: EPA/Yuri Gripas / POOL

Încă o gafă pe lista președintelui american Joe Biden. În timpul unui discurs susținut în Colorado, liderul SUA a afirmat că fiul său Beau Biden, ar fi murit în Irak, deși acesta a fost diagnosticat cu cancer la creier.

Joe Biden a precizat în mod eronat că fiul său Beau a murit în Irak.

„Spun acest lucru în calitate de tată al unui bărbat ce și-a câștigat Steaua de Bronz, medalia pentru servicii remarcabile și și-a pierdut viața în Irak”, a spus Biden.

Fiul cel mare al lui Biden, Beau Biden, a murit la vârsta de 46 de ani, din cauza unui cancer cerebral, în anul 2015.

Ne puteți urmări și pe Google News

În anul 2019, Biden a mai precizat că „expunerea lui Beau la gropi de ardere” în Irak „în opinia mea, nu pot dovedi încă, s-a întors cu glioblastom în stadiul patru. Optsprezece luni a trăit, știind că va muri”, potrivit știripesurse.ro.

Joe Biden a mai făcut o gafă

Aceasta este doar una dintr-o serie lungă de greșeli făcute de Biden la diferite evenimente. La sfârșitul lunii septembrie președintele Biden a căutat-o în public pe congressmena Jackie Walorski, republicană din Indiana, în timpul unei conferințe la Casa Albă privind eradicarea foametei în lume.

Ceea ce a uitat Biden a fost faptul că  Walorski a murit pe 3 august într-un accident de mașină. „Jackie, ești aici? Unde este Jackie?” a spus Joe Biden nedumerit.

Deși s-a corectat în timpul discursului, incidentul a devenit rapid viral pe diferite platforme de socializare, unele persoane considerând momentul drept o dovadă că Joe Biden, care are 79 de ani, nu are capacitatea mentală pentru a fi președintele SUA.

De asemenea, zilele trecute, președintele a afirmat la un eveniment: „Dați-mi voie să încep cu două cuvinte: Fabricat în America”.

Președintele SUA scade în sondaje

Conform unui sondaj de opinie realizat de Reuters și Ipsos, cota de susținere publică de care se bucură liderul SUA a scăzut la începutul lunii octombrie, ajungând aproape la cel mai mic nivel din timpul mandatului său de președinte.

Toate acestea, în contextul în care mai sunt doar cinci săptămâni până la alegerile din 8 noiembrie.