Încă o bancă din SUA, închisă, după prăbușirea Silicon Valley Bank. Autoritățile de reglementare închid Signature Bank

Încă o bancă din SUA, închisă, după prăbușirea Silicon Valley Bank. Autoritățile de reglementare închid Signature Bank Sursa foto: Pixabay

Autoritățile de reglementare din SUA au închis duminică Signature Bank din New York, un mare creditor din industria cripto, în încercarea de a preveni răspândirea crizei bancare.

Autoritățile de reglementare din SUA au închis duminică Signature Bank, cu sediul în New York: „De asemenea, anunțăm o excepție similară de risc sistemic pentru Signature Bank, New York, care a fost închisă astăzi de către autoritatea de stat”, au anunţat Trezoreria, Rezerva Federală și FDIC într-o declarație comună duminică seara.

Ce se întâmplă cu banii deponenților

Autoritățile de reglementare bancară au declarat că deponenții de la Signature Bank vor avea acces deplin la depozitele lor, o măsură similară cu cea anunțată pentru banca falimentară Silicon Valley Bank.

„Toți deponenții acestei instituții vor fi despăgubiți. Ca și în cazul Silicon Valley Bank, nicio pierdere nu va fi suportată de contribuabil”, au spus autoritățile de reglementare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că autoritățile de reglementare au închis vineri Silicon Valley Bank și i-au preluat depozitele în cel mai mare faliment bancar din SUA de la criza financiară din 2008 – și al doilea ca mărime de până acum. Mișcările dramatice au loc la doar câteva zile după ce instituția axată pe tehnologie a raportat că se luptă, declanșând o rulare a depozitelor băncii.

Signature este una dintre principalele bănci din industria criptomonedelor

Signature este una dintre principalele bănci din industria criptomonedelor, cea mai mare după Silvergate, care și-a anunțat lichidarea iminentă săptămâna trecută.

Avea o valoare de piață de 4,4 miliarde de dolari la data de vineri, după o scădere cu 40% în acest an, conform FactSet. La 31 decembrie, Signature avea active totale de 110,4 miliarde de dolari și depozite totale de 88,6 miliarde de dolari, potrivit unei declarații de valori mobiliare.

Pentru a opri daunele și a preveni o criză mai mare, Rezerva Federală și Trezoreria au creat un program de urgență pentru a asigura depozitele la ambele bănci, Signature Bank și Silicon Valley Bank, folosind autoritatea de împrumut de urgență a Fed.

Fondul de asigurare a depozitelor FDIC va fi folosit pentru a acoperi deponenții, mulți dintre aceștia fiind neasigurați din cauza garanției de 250.000 de dolari pentru depozite.

În timp ce deponenții vor avea acces la banii lor, acționarii și deținătorii de obligațiuni de la ambele bănci vor fi șterși, a declarat un oficial senior al Trezoreriei, relatează cnbc.com.