Bărbatul de 26 de ani reținut miercuri de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false, conform news.ro

„În luna ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 11 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, cu privire la faptul că la data de 17 decembrie 2018 a plătit o sumă de bani unei societăți comerciale cu profil medical,  din Sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat. Ulterior, un medic specialist din cadrul unui spital i-a adus la cunoștință că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic”, a transmis, miercuri, Poliția Capitalei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat că într-un imobil, situat în Sectorul 3,  sunt amenajate mai multe spații folosite ca puncte de lucru de către mai multe societăți.

Astfel, cabinetul indicat de către reclamantă a fost închiriat unei societăți comerciale, reprezentată de un bărbat, în vârstă de 26 de ani.

„Acesta a fost depistat, iar asupra sa au fost găsite mai multe stampile, cu inscripții aferente mai multor specializări medicale. De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existența unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false”, au mai precizat polițiștii.

Din verificările efectuate la instituții cu atribuții în domeniul sănătății a rezultat că în evidențele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale celui în cauză.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Cei care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugați să se adreseze direct Secției 11 Poliție, care instrumentează cazul.

Sursa foto: ziarulincomod.ro