Evenimentul Zilei > Justitie > ÎNALTA CURTE. Termen în dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care sunt inculpați Dan Șova și Victor Ponta
ÎNALTA CURTE. Termen în dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care sunt inculpați Dan Șova și Victor Ponta

ÎNALTA CURTE. Termen în dosarul ”Turceni-Rovinari”, în care sunt inculpați Dan Șova și Victor Ponta

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, astăzi, un nou termen în dosarul în care sunt inculpați Victor Ponta și Dan Șova. La termenul din data de 10 martie, martorii au fost audiați cu ușile închise, pe motiv că declarațiile date anterior de către aceștia au fost redate integral din sala de judecată de către reprezentanții mass-media și ulterior analizate în emisiuni ale unor posturi de televiziune

În dosarul ”Turceni-Rovinari”, fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor. Faptele ar fi fost săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

Fostul senator Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" la data faptelor, a fost trimis în judecată  pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii DNA susțin că, în perioada octombrie 2007 — decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA ''Șova și Asociații'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activități în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.