Evenimentul Zilei > Social > În Vinerea Mare o pildă referitoare la a-ți asuma ce ți se întâmplă și a nu te plânge. Cuvintele pline de har ale părintelui Constantin Necula
În Vinerea Mare o pildă referitoare la a-ți asuma ce ți se întâmplă și a nu te plânge. Cuvintele pline de har ale părintelui Constantin Necula

În Vinerea Mare o pildă referitoare la a-ți asuma ce ți se întâmplă și a nu te plânge. Cuvintele pline de har ale părintelui Constantin Necula

Părintele Constantin Necula a dat azi o pildă despre semnificația trădării lui Iuda, despre ce înseamnă până la urmă Vinerea Mare.

În esență, vorbind azi-dimineață la postul de radio Digi FM, părintele Necula a spus că Mântuitorul nu s-a plâns de ceea ce I s-a întâmplat în urma trădării lui Iuda. 

Altfel zis, făcând paralelă cu ceea ce se întâmplă azi în societatea noastră, Mântuitorul nu s-ar fi plâns că o anume instituție i-a făcut dosar politic. 

„Există segmente în viață în care jertfim totul și primim foarte puțin înapoi sau suntem loviți înapoi cu nerecunoștință. 

Cred că cei care își asumă în Hristos suferința merg mai departe cu bucurie și cu drag. 

Mântuitorul nu s-ar fi plâns, de exemplu, că i s-a făcut dosar politic. Și-ar fi asumat până la capăt. 

Ca om al lui Dumnezeu nu te poți apăra, trebuie să vezi unde ai greșit, să înveți și mergi mai departe. 

Noi interpretăm că ar fi fost un dosar politic între Roma și Ierusalim. Atunci când te judecă nejudecătorii, asumi și mergi până la capăt. 

Gândește-te la patimile celor din penitenciarele comuniste, care nici măcar nu au avut hotărâre de executare sau de arestare și au stat nejudecați cu anii, în penitenciare. 

Ei seamănă cu Hristos. Nu se smiorcăie”, a spus părintele Constantin Necula.