În trei zile, Ucraina consumă muniție de artilerie cât produce SUA într-o lună. S-a dat ordin de mărire a producției

În trei zile, Ucraina consumă muniție de artilerie cât produce SUA într-o lună. S-a dat ordin de mărire a producției sursa foto: captura video forces news

Una dintre principalele probleme ale războiului din Ucraina, cu care cu care se confruntă militarii ucraineni, este lipsa unor cantități mari de proiectile de artilerie.

Pentru acest motiv, la nivel de NATO, țările aliate au primit ordin să crească producția de munție, și de proiectile de artilerie până la un nivel care să poată permite o aprovizionare constantă a trupelor ucrainene.

SUA și aliații săi au trimis deja în Ucraina, un arsenal militar, compus din tancuri, blindate pentru infanterie, arme și muniții, în valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Pentru a menține acest nivel și pentru a-și reface propriile stocuri, Pentagonul se grăbește să se reînarmeze, angajându-se în cea mai mare creștere a producției de muniție din ultimele decenii. Practic industria de apărare americană a fost pusă pe picior de război, în ciuda faptului că, din punct de vedere tehnic, America nu se află în război cu nimeni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialii militari ai SUA au precizat că tacticile militare ale SUA trebuie regândite, din moment ce Rusia a dat dovadă că luptă tot ca în al doilea război mondial.

Iar pentru asta, susțin generalii americani, este nevoie de stocuri uriașe de muniții și rachete antitanc, nu doar de rachete de croazieră sau muniție de artilerie.

Producția de obuze va crește de cinci ori

Pentagonul a alocat aproximativ trei miliarde de dolari numai pentru a cumpăra muniții de la aliați,  și pentru a accelera producția în țară.

O parte din acești bani vor fi folosiți pentru a produce ceea ce a devenit un element de bază al războiului, obuze de artilerie de 155 de milimetri.

Armata SUA plănuiește o creștere cu 500% a producției de obuze de artilerie, de la 15.000 pe lună, la 70.000. O mare parte din această creștere de producție va fi susținută de uzina din Scranton, care lucrează doar pentru armata SUA.

”Ne-am dat seama că trebuie să punem cu adevărat piciorul în prag”, a declarat șeful Direcției de Achiziții al armatei SUA, Doug Bush.

Unde se fabrică proiectilele de artilerie

În prezent, în SUA există doar două fabrici care lucrează exclusiv pentru armata americană.

Reporterii CNN au primit aprobate să filmeze în fabrica din Scranton, Pennsylvania, una dintre cele mai mari fabrici de profil din lume. Aici, sunt produse proiectilele, după care sunt trimise la o altă fabrică pentru a fost umplute cu praf de pușcă și echipate cu aparatura de ghidare prin GPS.

Funcționând la turație maximă, fabrica de muniții a armatei din Scranton produce aproximativ 11.000 de obuze de artilerie pe lună. Poate părea mult, dar armata ucraineană trage adesea atâtea obuze în doar trei zile.

Pentru a satisface această cerere, uzina din Scranton trece printr-o extindere masivă, alimentată de milioane de dolari din noile cheltuieli de apărare ale Pentagonului.

Aceasta investește în noi utilaje de înaltă tehnologie, angajează câteva zeci de muncitori suplimentari și, în cele din urmă, va trece la un program de producție constantă 24 de ore din 24, 7 zile din 7, informează CNN.