În toată România vor răsuna alarmele. Când se va petrece zgomotosul eveniment

În toată România vor răsuna alarmele. Când se va petrece zgomotosul evenimentSursa foto: Gov.ro

Alarmele din toată România vor suna în timpul unui exercițiu general ce se va desfășura la nivel național, miercuri, conform unei informări a celor de la IGSU.

În toată România vor suna alarmele, miercuri, în timpul unui amplu exercițiu, după cum au informat autoritățile. Evenimentul va începe de dimineață, de la ora 10.00 și are loc cu ocazia Zilei Protecției Civile.

Mâine, 28 februarie a.c, de Ziua Protecției Civile se desfășoară un exercițiu de alarmare publică din seria Miercurea sirenelor, conform unui anunț recent al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Astfel, miercuri, la ora 10.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate din nou în toate județele țării.

Alarmele vor suna în toată România, astăzi, 28 februarie. Care este scopul acțiunii

În aceste condiții, cetățenii ar trebui să știe, pentru orice eventualitate, ce înseamnă alertele și unde ar trebui să se adăpostească în caz de pericol iminent", se precizează în cadrul unui comunicat de presă.

În toate județele țării se vor desfășura exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, au mai transmis autoritățile.

"Astfel, în intervalul orar 10:00 - 11:00, se vor testa și verifica din nou echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, adică vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național.

Când începe evenimentul și ce mesaj au transmis autoritățile care gestionează exercițiul

Primul astfel de exercițiu a avut loc în august 2017. Deși există posibilitatea de a se crea un disconfort în spațiul public prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare, dorim să aducem la cunoștința cetățenilor că astfel de exerciții sunt necesare și benefice.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

În acest sens, vă solicităm să nu intrați în panică, fiind vorba doar de un exerciţiu prin care se doreşte răspândirea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor", se mai precizează în respectivul comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News