Evenimentul Zilei > Economie > În mini vacanţa de 1 Mai. ANAF a dat amenzi de peste1 milion de lei
În mini vacanţa de 1 Mai. ANAF a dat amenzi de peste1 milion de lei

În mini vacanţa de 1 Mai. ANAF a dat amenzi de peste1 milion de lei

În mini vacanţa de 1 Mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a identificat cinci contribuabili care nu au emis bonuri fiscale, pentru care a dispus suspendarea activităţii, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

ANAF, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, a desfăşurat în perioada 28-30 aprilie o acţiune de verificare a contribuabililor care desfăşoară pe Litoral activităţi cu risc fiscal.

“Astfel, în cadrul acţiunilor derulate în zilele de sâmbătă şi duminică, 29 şi 30 aprilie 2017, inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei regionale antifraudă Constanţa au sancţionat cu avertisment peste 45% din faptele contravenţionale constatate, în condiţiile în care au fost verificaţi 48 contribuabili şi au fost constatate fapte contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 129.500 lei. La nivel naţional, inspectorii antifraudă au verificat 256 de contribuabili la care au constatat fapte contravenţionale pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 1.196.400 lei şi au dispus confiscarea de sume nejustificate şi bunuri fără provenienţă legală în valoare de 70.196 lei', se arată în document.

Potrivit acestuia, în situaţii care relevau un grad ridicat de neconformare, a fost dispusă suspendarea activităţii pentru  nouă contribuabili, cinci pentru nerespectarea obligaţiei de a emite bonuri fiscale şi patru pentru comercializarea de băuturi alcoolice nemarcate.

“Acţiunile de pe Litoral au beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Tepeş a Jandarmeriei Române. Precizăm că prin atitudinea şi modalitatea de control abordate nu a fost afectată desfăşurarea evenimentelor ori clientele”, se menţionează în comunicatul ANAF.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: