Editura Evenimentul si Capital

În goana pentru răsturnarea Guvernului, liberalii pierd Parlamentul

Autor: | | 0 Comentarii | 1036 Vizualizari

În timp ce liberalii poartă negocieri cu USR și PMP în vederea declanșării moțiunii de cenzură pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă, partidul condus de Ludovic Orban a pierdut conducerea a două comisii parlamentare esențiale.

Comisii pierdute

În ședința de luni, senatorii au votat, într -o atmosferă tensionată, componența Birourilor comisiilor permanente. Reprezentanții Opoziței au respins noua repartizare din Parlament, acuzând că Regulamentul Senatului a fost încălcat. Din plen, seantoarea Alina Gorghiu a anunțat că PNL va ataca la CCR ac eastă r eorganizare a c omisiilor permanente.

La Senat, liberalii au pierdut conducerea Comisiei de Apărare și a celei Economice în favoarea social-democraților. În locul liber alului Mar cel V ela, șef la Comisia pentru A părare, or dine publică și sigur anță națională v a fi s ocialdemocratul Liviu Brăiloiu. Cât pri vește Comisia Economică, al cărui președinte a fost liberalul Florin Cîțu, îl v a avea la conducere pe s enatorul PSD, Aurel Soporan.

În schimb, liberalii s-au ales cu conducerea a patru comisii: Comisia pentru ape şi păduri, Comisia pentru mediu, Comisia pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei şi cea pentru cercetarea abuzurilor.

Opoziția stă cu cartușul pe țeavă

Moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă reprezintă „cartușul” pe care liberalii îi pregătesc pentru „a pune punct acestei domnii a incompetenței și a prostiei”, anunța liderul PNL, Ludovic Or ban, înaint e c a ministrul de Interne, Carmen Dan, să fie tras la răspunedere, în Parlament, printr-o moțiune simplă, pe t ema violențelor c omise de jandarmi la protestele din 10 august, din Piața Victoriei.

„În cazul în care Guvernul va cădea, nu fugim de responsabilitate, în măsura în care acest lucru este posibil”, a mai afirmat Orban.

Referitor la negocieri, Ludovic Orban a declar at că PNL v a purt a dis cuții cu toate grupurile p arlamentare și că momentul depunerii moțiunii de c enzură trebuie bine ales. „Avem un cartuș care trebuie tras atunci când condițiile sunt favorabile”, a amenințat Or ban.

Ei sunt romanii care au PENSII COLOSALE! Pensionarii acestia iau 17.933 de lei LUNAR

Pagina 1 din 1


Tag-uri: usr, pnl, parlamentulStirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI