Evenimentul Zilei > Actualitate > Impresionanta operaţiune de salvare a unui căţel înfometat şi speriat
Impresionanta operaţiune de salvare a unui căţel înfometat şi speriat

Impresionanta operaţiune de salvare a unui căţel înfometat şi speriat

O tânără cu suflet uriaş a salvat, printr-o metodă inedită, un câine subnutrit şi foarte speriat: a pretins că este rănită iar patrupedul, deşi era într-o stare deplorabilă, a încercat s-o ajute.

Amanda Guarascio din Mt. Ranier, Washington, a aflat că pe un teren viran din apropierea casei sale s-a aciuat un câine numai piele şi os care este însă atât de traumatizat de prezenţa omului încât o ia la goană de fiecare dată când cineva încearcă să se apropie şi să-l hrănească, scrie The Dodo.

A hotărât să acţioneze imediat şi să facă tot posibilul să-l ducă într-un centru de adopţii, încercând să nu-i provoace noi traume. A mers la faţa locului împreună cu o prietenă. L-au zărit imediat, dar orele au trecut fără să înregistreze nici cel mai mic progres. Deşi era slab de-i puteai număra oasele, câinele a refuzat să se apropie de hrana adusă de fete. Au plecat şi s-au întors cu hrană proaspătă. Amanda a petrecut următoarele ore, până aproape de căderea nopţii, lungită pe pământ, deşi afară începuse să ningă. Spera ca poziţia fetală în care se chircise să-l convingă că are de-a face cu un interlocutor inofensiv. Nu a reuşit. Ziua următoare a luat-o de la capăt.

De data aceasta, Amanda s-a prefăcut rănită. A început să geamă uşor. “Baby Bear” – cum îl botezaseră fetele – a făcut primii paşi în direcţia “rănitei”. Fata s-a mişcat şi ea în direcţia lui, mereu cu spatele şi gemând continuu. “În cele din urmă am ajuns lângă el. A mârâit uşor, aşa ca am început să scâncesc şi mai convingător. Brusc am simţit cum rolurile se inversează: mă percepea ca pe o fiinţă patetică, lipsită de apărare, neîndemânatică, aşa că a decis să mă ia sub aripa sa protectoare, să fie el cel care mă sprijină”, a povestit Amanda. Nu s-a rezolvat totul pe loc, dar legătura om-câine odată creată a continuată să devină tot mai strânsă în zilele care au urmat. Au reuşit în cele din urmă, cu o incredibilă şi admirabilă răbdare.

Baby Bear s-a întremat în scurt timp. A fost adoptat şi a ajuns într-o familie frumoasă cu ajutorul căreia a uitat de traumele din trecut. Este fericit şi sănătos. “Familia sa adoptivă l-a pus pe picioare. Diferenţa este incredibilă. E iubitor, cuminte şi a învăţat deja câteva comezi simple”, scrie Amanda într-o postare pe Facebook, alături de o poză în care câinele schelet de pe terenul viran a devenit o mândreţe de dulău.