Importurile de petrol din SUA au atins un nou record. Care sunt cauzele creșterii

Importurile de petrol din SUA au atins un nou record. Care sunt cauzele creșterii Sursa: Arhiva EVZ

Importurile Chinei de petrol din SUA au crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni, în iulie, când țara a renunțat la țițeiul rusesc. Compania de date despre mărfuri a spus că navele din SUA au încărcat aproximativ 330.000 de barili de petrol cu ​​destinația China, în iulie, comparativ cu doar 60.000 de barili pe zi în ultimele două luni.

Mărfurile erau destinate rafinăriilor deținute de gigantul petrolier de stat Sinopec, care se aprovizionează cu țiței, așteptând că cererea va crește în toamnă. Totuși, în același timp, China a redus importurile din Rusia.

Piețele globale de energie au fost zdruncinate în 2022 de invazia Ucrainei de către Rusia la sfârșitul lunii februarie, ceea ce a determinat guvernele occidentale să aplice sancțiuni dure Moscovei.

Evitarea petrolului rusesc

Pe măsură ce cumpărătorii occidentali au evitat petrolul rusesc, atât China, cât și India și-au intensificat achizițiile, ajutând producția din țară să rămână constantă. Atracția petrolului american pare să continue în august, au declarat analiștii Vortexa în raportul lor de luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Programele de transport indică faptul că apetitul chinez pentru țițeiul american a rămas puternic în această lună”, au menționat aceștia. Cu toate acestea, ei au adăugat că importurile din Rusia par să revină în această lună.

Țițeiul american a devenit atractiv pentru cumpărători

Țițeiul WTI – numit și petrol american – a devenit recent mai atractiv pentru cumpărători, deoarece a devenit considerabil mai ieftin decât țițeiul Brent. Reducerea la WTI în comparație cu prețul Brent este la aproximativ un maxim din trei ani, ceea ce a contribuit la creșterea exporturilor americane la un nivel record în iulie.

Prețurile petrolului au scăzut brusc în ultimele săptămâni, deoarece au crescut temerile că lumea se îndreaptă către o recesiune și comercianții au pariat că cererea de energie va scădea. Țițeiul Brent a fost modificat la aproximativ 92 de dolari pe baril, în scădere cu aproximativ 13% în ultima lună, cu WTI tranzacționându-se la aproximativ 86,50 dolari, potrivit Business Insider.