Evenimentul Zilei > International > Importantă BRESĂ de SECURITATE cibernetică la partidul lui Donald Trump
Importantă BRESĂ de SECURITATE cibernetică la partidul lui Donald Trump

Importantă BRESĂ de SECURITATE cibernetică la partidul lui Donald Trump

Presa de peste ocean relatează că datele personale și orientarea politică a unui important număr de alegători a fost expus pe internet, fără a fi accesat sau piratat.

Informațiile personale ale 198 milioane de alegători americani au fost publice pentru scurt timp, acestea fiind disponibile din cauza unei breșe de securitate a companiei care furnizează servicii de stocare pentru Partidul Republican, informează AGERPRES. Printre informațiile ce puteau fi descărcate se numără data nașterii, adresa, numărul de telefon, etnia și orientarea politică. Breșa a fost descoperită de specialiștii unei companii de securitate cibernetică, ce au alertat imediat furnizorul de servicii. Fișierul vizat a stat nesecurizat timp de cel puțin două zile.

Partidele de peste ocean lucrează constant cu companii specializate în stocarea de mega-fișiere, acestea fiind valoroase pentru stabilirea portretelor politice ale electoratului și strategii cât mai eficiente în timpul campaniilor electorale. Oficialii partidului nu au comentat situația generată de breșa de securitate.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.