Impiegat în mișcare, prins beat la serviciu. Accidentul feroviar din Teleorman nu le-a oferit nicio lecție angajaților CFR

Impiegat în mișcare, prins beat la serviciu. Accidentul feroviar din Teleorman nu le-a oferit nicio lecție angajaților CFR Sursa: Dreamstime.com

Accidentul feroviar din Teleorman, produs din cauza unei erori umane, nu a fost o lecție pentru angajații CFR. La câteva zile după incident, un impiegat de mișcare din același județ a fost prins beat la serviciu. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

Polițiștii Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman au fost sesizați în noaptea de miercuri spre joi cu privire la un nou incident la CFR. Șeful stației CF Olteni a făcut un control la impiegatul de mișcare din stația CF Ciolpan, în urma căruia a constat că acesta era băut la serviciu.

La solicitarea șefului stației CF Olteni, polițiștii l-au testat pe impiegat cu aparatul etilotest, rezultând 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în vârstă de 43 de ani, din Roșiorii de Vede, a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

Impiegatul în mișcare prins beat în timpul serviciului a fost înlocuit, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru părăsirea postului și prezența la serviciu sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mecanicul de locomotivă are a provocat accidentul din Teleorman a fost reținut

Evenimentul de la stația CF Olteni a avut loc la doar câteva zile de la producerea accidentului feroviar din același județ. Luni, un tren de călători a lovit în gara Roșiori Nord, județul Teleorman, un marfar care transporta mașini. Trenul a intrat pe linia marfarului din greșeală. În urma incidentului, 13 oameni au fost răniți, iar 4 au avut nevoie de îngrijiri în spital.

Joi, mecanicul trenului de persoane a fost reținut de procurori pentru 24 de ore. Magistrații îl acuză pe acesta că a acționat, cu bună știință, un buton care anulează sistemele de siguranță și de frânare ale trenului, la trecerea pe culoarea roșie a semaforului.

„La data de 16.03.2023, fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar, din data de 13.03.2023, din stația Roșiori Nord, polițiștii din cadrul Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman au dispus reținerea mecanicului de locomotivă al unui tren, pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 zile”, a transmis IPJ Teleorman pentru Agerpres.