Impactul activităților muzicale ale radiourilor publice asupra economiei europene. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Impactul activităților muzicale ale radiourilor publice asupra economiei europene. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ai de dus la capăt unele probleme complicate, la serviciu şi acasă, dar agresivitatea nu îţi place şi nu te caracterizează.  Faţă de un climat violent ai o justificată reţinere şi delimitare.

 

18 septembrie

 

Impactul activităților muzicale ale radiourilor publice asupra economiei europene. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

MOTTO: ”Toți îmi cer să descriu viitorul, dar eu nu vreau decât să-l preîntâmpin!”

 

Pe 18 septembrie s-au născut împăratul Traian, Greta Garbo, Cesare Borgia, Leon Foucault, Kwame Nkrumah, Maria Şindilaru, Dumitru Pasima, Andrei Oişteanu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Eumenie din Gortina, Ariadna şi Castor. Nimic în „Kalendar”.

 

"Evenimentul Zilei" din 18 septembrie 1851 a fost apariţia primului număr din prestigiosul "New York Times". În plus, pe 18 septembrie 1866 a fost menţionat pentru prima dată numele fictivului detectiv particular Nick Carter într-o nuvelă numită "Odd Detective Pupil" scrisă de John Coryell şi publicată în "New York Weekly".

De atunci, din 1866 şi până astăzi, în anul de graţie 2020 de la nașterea Domnului și 7528 de la facerea Lumii, au apărut 1.123 de detectivi particulari, diverse romane, diverşi autori. Dar toate aveau ceva în comun: numele, de fiecare data detectivul se numea Nick Carter! (Sursă „Book of Days”, pagina 464)

7528 de ani de la Facerea Lumii și 5781 de ani de când bunul Dumnezeu l-a făcut pe Adam. Așa cred evreii și de aceea au stabilit Rosh Hashanah (capul anului) în această perioadă. Din această seară, la apusul Soarelui și până pe 20 septembrie, tot la apusul Soarelui se serbează Anul Nou. Sunt o mulțime de tradiții foarte frumoase, dintre care sunetul shofarului un instrument de suflat făcut dintr-un corn de berbec, care anunță Anul Nou.

Demult, mai trăia rabinul-șef Ovadia, mare om, mare teolog, mare cărturar, demult, spun, am făcut Rosh Hashanah în Țara lui Israel. În Haifa, care, cu tot patriotismul meu, nu pot să nu-l consider cel mai frumos oraș din lume. Ce amintire plăcută! Cel puțin acum câteva decenii, acum nu mai știu cum o mai fi și la evrei s-au schimbat multe în rău. Cel puțin așa îmi spun cei trei prieteni ai mei, toți ofițeri în rezervă din Tzva Hahagana.

 

Ne puteți urmări și pe Google News