Editura Evenimentul si Capital

IMM-urile primesc 50.000 de lei pentru promovare în străinătate

Măsura îşi propune să ajute firmele româneşti să îşi vândă produsele şi serviciile peste hotare FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | 0 Comentarii | 449 Vizualizari

Antreprenorii pot accesa în 2017 o finanţare nerembursabilă din partea statului, în valoare de 50.000 de lei, destinată promovării afacerii în străinătate, a decis ieri Guvernul.

Banii pot fi folosiţi de IMM-uri pentru următoarele tipuri de activităţi: participări cu stand propriu la târguri şi expoziţii internaţionale, organizate în străinătate; participări la misiuni economice în străinătate; crearea identității vizuale (marcă, siglă, slogan); realizarea unui site pe Internet/ aplicaţie pentru mobil, pentru prezentarea activităţii şi a produselor, în limba română şi cel puţin într-o limbă de circulaţie internaţională.

Întreprinderile mici şi mijlocii mai pot să folosească fondurile nerambursabile pentru cursuri de pregătire, în ţară şi/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/ serviciilor pe noi pieţe, dar şi pentru documentare de piaţă.

Ministrul pentru mediul de afaceri, Florin Jianu, a catalogat măsura ca fiind „o gură de oxigen pentru multe firme românești” care vor să facă faţă competiţiei globale. „Un procent de 4,67 din IMM-urile româneşti au activităţi de export, România situânduse la mai putin de jumătate din media europeană”, a spus el.

Guvernul a mai decis ieri că termenul de depunere a declaraţiilor fiscale, respectiv de plată a creanţelor fiscale scadente la 25 ianuarie, a fost prelungit cu două zile, până vineri, 27 ianuarie inclusiv.

Promisiunile electorale, bugetate

Guvernul va adopta vineri proiectul de buget pe anul 2017 şi-l va trimite Parlamentului în aceeaşi seară. Ministerul Finanţelor, Viorel Ştefan, a asigurat ieri, în şedinţa de Guvern, că „toate angajamentele” luate de PSD şi ALDE în programul de guvernare au fost incluse în construirea bugetului. Deficitul bugetar nu va depăşi 3%, limita maximă prevăzută în Tratatul de la Maastricht. Guvernul a ales să reducă bugetele majorităţii instituţiilor publice la capitolul bunuri şi servicii şi să folosească banii economisiţi pentru investiţii.

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI