Evenimentul Zilei > International > Imigrația clandestină. Marea Britanie și Franța trec prin ciur Canalul Mânecii
Imigrația clandestină. Marea Britanie și Franța trec prin ciur Canalul Mânecii

Imigrația clandestină. Marea Britanie și Franța trec prin ciur Canalul Mânecii

Cele două țări vor implementa patrule suplimentare dar și noi mijloace tehnologice de pe coasta franceză, începând cu 1 decembrie.

„Faceți imposibilă trecerea pe Canalul Mânecii” pentru migranții ilegali. Acesta este obiectivul noului acord semnat între Paris și Londra”, a anunțat sâmbătă ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

În ultimele luni, tot mai mulți migranți au încercat să ajungă în Marea Britanie prin acest traseu periculos și aglomerat. 64 de migranți, inclusiv o femeie însărcinată și mai mulți copii, au fost salvați pe mare în weekend în timp ce încercau să ajungă în Anglia la bordul unor bărci improvizate, a declarat prefectura maritimă.

Patru decese au fost înregistrate în 2019 și șapte de la începutul anului. Problema a fost o sursă de tensiune, Marea Britanie acuzând Franța că nu s-a implicat suficient pentru a împiedica traversările ilegale, scrie Le Point.

Acordul între autoritățile franceze și britanice prevede dublarea patrulelor franceze începând de la 1 decembrie, care vor fi sprijinite de drone şi de radare, cu scopul de a-i repera pe cei care încearcă să traverseze canalul, a declarat sâmbătă Priti Patel pentru canalul britanic BBC, scrie Agerpres.

MareaBritanie „s-a angajat să facă o investiţie financiară suplimentară de 31,4 milioane de euro pentru a susţine eforturile importante ale Franţei împotriva traversărilor ilegale”, se arată într-un comunicat al Ministerul francez de Interne, publicat duminică.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE